• 199
    ilk 20 dakika oldukça etkili oynadık, biri net* biri netimsi* 2 pozisyon yakaladık, bu pozisyonlarda golü bulamadık maalesef.

    engin baytar kanatta oynadığı için orta sahanın ortasında oynarkenki gibi baskı uygulayamadı rakibe, ayhan akman da iyi bir performans gösteremeyince orta sahada üstünlük rakibe geçti ve maçın sonuna kadar birçok pozisyon yakaladılar. maçın sonlarında bir bölümde rakip yarı alanda sağa, sola, tekrar sağa, tekrar sola top çevirip durduk, ama ceza alanına girmemize izin vermediler, verdiklerinde de ofsayt nedeniyle kesildi ataklarımız ve gol fırsatı yakalayamadık.

    fernando muslera en iyi maçını çıkardı. yaptığı kurtarışlar ve zamanlamayı çok iyi ayarladığı çıkışlarıyla 1 puanı getiren isim oldu diyebiliriz.

    semih kaya yine çok iyiydi. quaresma'nın şutunda muslera'dan dönen topu almeida tamamlamaya çalıştı, ama semih çok kritik bir müdahelede bulundu ve kaleye doğru giden top yön değiştirerek direkten geri geldi. bu pozisyon mersin idman yurdu maçında* hakan balta'nın rakibin rahat vurmasını engellediği ve topun direkten döndüğü pozisyonu hatırlattı bana. artık top kalecimizi geçmiş olsa bile savunma oyuncularımız pes etmiyor ve top çizgiyi geçmediği sürece takiplerini sürdürüyorlar. takımımız adına çok olumlu bir durum bu.

    felipe melo galatasaray formasıyla en kötü maçını oynadı diyebiliriz. 15. dakikada sarı kart gördü, daha sonra cüneyt çakır'ın iki serbest vuruşta saçma sapan bir şekilde oyunu devam ettirmesiyle(u: birinde ofsayt sonrası atışı henüz kullanmamış olmamıza rağmen kullanmışız gibi oyun devam etti.)(u: diğerinde topa 1 metre mesafedeki beşiktaşlı oyuncunun topa müdahalesine rağmen oyun devam etti.) sinirlendi, bunun sonucunda alışık olmadığımız bir şekilde çok kötü paslar atmaya ve top kaybetmeye başladı. kırmızı kart görme riski de vardı ve yerini milan baros'a bıraktı.

    selçuk inan orta alanda çok iyi oynadı. çok istekliydi, sürekli top aldı, dağıttı, uzaktan şutlar çekti. kullandığı frikik gol olsa muhteşem bir gol olacaktı. frikikten gol özlemimizi dindirebilir ilerleyen haftalarda.

    kazım kazım maçın başında çok net bir pozisyonu harcadı. en çok dikkatimi çeken şey ikili mücadelelerde sürekli faul yapmasıydı. bu sezon nedense rakibinin sağından veya solundan topu attıktan sonra eline koluna hakim olamıyor ve rakibine faul yapıyor sürekli. bu konuda uyarılması gerekir.

    johan elmander de en kısır maçlarından birini çıkardı. çok fazla top alamamasının dışında topu alıp yardırmaya başladığında sürekli faulle durduruldu ve etkili olmasına izin verilmedi.

    1-2 cümleyle özetlersek; ilk 20 dakika dışında etkili olamadığımız, rakibe birçok pozisyon verdiğimiz bir maç oldu. kalecimiz muslera ve savunma oyuncularımızın* iyi oyunu, biraz da şans gol yememizin önüne geçti. bulduğumuz pozisyonlardan birini gole çevirip kazansaydık çok daha güzel olurdu tabi ki, ama olmadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın