• 6
    türk futbol taraftarlığı pankart asmaktan ibaret artık. yapabileceğin en holiganca şey stadına az biraz muhalif pankart sokabilmekten ibaret. rakı şişesi çakmak ayakkabı bunlar holiganlığa giriyormu sanıyorsun ? eğer böyle sanıyorsan yanılıyorsun veya geçmişte yaşanılan olaylardan haberin yok . 1967'de kayseride 43 kişi futbol müsabakasında hayatını kaybetti bu ülkede.

    şimdi burada tabiki holiganlığı savunacak değiliz fakat taraftarlık benim açımdan öyle oturup maçı elimde puro üstümde robdöşambr seyredilcek birşey değil. ne derseniz deyin bu futbolun doğasına aykırıdır benim için. taraftarlık olgusuna dünya genelinde bakarsanız en tutkulu tarafından bir vurdu kırdı daima vardır. sen istersen buna holiganizm de istersen lümpen proletarya de ne dersende.

    günümüzde ise türkiye'de taraftarlık olgusu belirli kurumlar tarafından iyicene öldürüldü. internet üzerinden holiganlıkmı olur lan, sen ona bir tane foto gönder o sana bir tane pankart göndersin yazışın durun. türkiye'de devletin kurumları taraftarı muma çevirdi muma.

    futbolcuya kızmıyacaksın, yönetimi protesto etmeyeceksin, rakip taraftara baskı söz konusu olamaz, deplasmana gitmeceksin, hakem baskı yapmayacaksın, ne yapcaz amk.

    gideceksin, kendi koltuğunu bulacaksın, avrupalı medeni taraftarlı gibi oturacaksın, çekirdek ye ama çöpünü cebinde biriktir devre arası çöpe atacaksın, maç bittimi tek sıra halinde staddan çıkacaksın.

    nevizade'ye bile almıyorlar lan artık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın