• 21
    gs sözlük bir tüzelkişiliği haiz dahi değilken 82 anayasasından bozma bir metinle sözlüğe ait bir takım kuralların sıralanması komik kaçıyor açıkçası. sonuçta burası galatasaray taraftarlarının biraz günlük hayatın stresinden uzaklaşmak, biraz takımla ilgili gelişmeleri takip etmek, biraz da eğlenmek için zaman geçirdikleri bir internet sitesi.

    birtakım kurallarımız olur, yazarlar olarak onlara uyarız burada bir sıkıntı yok. örneğin belirli bir formatımız var ve buna uymak zorundayız, girilen yazıların belirli bir niteliği olmalı amenna. ancak moderatör arkadaşlar bazı şeyleri fazla abartmışlar sanırım. anayasa sözcüğünün kullanılması dahi mantıksız. yasama, yürütme, yargı falan bunlar gerçekten şaka niyetli yapıldıysa tamam anlarım komikliktir de yok ciddi ciddi bir "madem anayasa yazıyoruz gerçek bir anayasada bulunan sözcükleri kullanalım" düşüncesiyle yazılmışsa kusura bakmayın ortada bir kasıntılık vardır. bu kadar kendimizi kasmanın alemi yok sonuçta ben normal hayatta yeterince stres altında yaşıyorum burada da o stresi hissedeceksem olmaz olsun. şöyle bir örnek verelim "sözlüğün rengi" düzenlenmiş metinde. şimdi burası gs sözlük olduğuna göre rengi elbette sarı kırmızı olacak. iyi de sanki bakanlık genelgesi gibi niye böyle yazılıyor ki bu? kasıntılık değil mi bu? sözlüğün rengi hakkındaki açıklama "burası gs sözlük olduğundan dolayı gs'nin renkleri sözlüğümüzce benimsenmiştir dense kimin itirazı olur buna? kimsenin itirazı olmaz. o zaman bu kasıntılık niye?

    neyse sadede geleyim sözlüğe ilişkin belli başlı kuralların "anayasa" adı altında ve 82 anayasasına özenilmiş bir şekilde düzenlenmesi, yazarların sözlüğe üye olurken güttükleri "kendini rahat hissetme" amacıyla da çelişki içindedir. gs sözlük'ün böyle kasıntı metinlere ihtiyacı yoktur. sonuçta buradaki herkes birtakım makul kuralları kabul edecek insanlardır. biraz daha rahat olalım. biraz daha hür olalım.

    espirili olsun diye bu dil kullanılmışsa da o zaman unutun söylediklerimi, boşverin falan. neyse. * *
App Store'dan indirin Google Play'den alın