• 15
    hamit-melo-selçuk üçlüsüne orta sahada sahip olduğumuz zaman 4-3-1-2 sisteminde oynamak daha mantıklı olacaktır. bence tanım olarak bu sisteme cuk oturacak bir yapıya sahip orta üçlüdür.

    içlerinden sadece hamit'in -kısmen- sağ kanat oynama yeteneği olduğundan, sağa sola deplase olan forvet oyuncuları ve oyun sıkıştığında kanatları aktifleştirmek istediğimizde hamit'i sağa atarken bir oyuncuyu da sola atmalıyız diye düşününce bu üçlünün önnüde oynayacak yaratıcı oyuncunun sol eksenli bir oyuncu olması takım kurgusunu hücumda aktif kılar. bu anlamda ronaldinho, rosicky, reyes hatta arshavin gibi isimler bu üçlünün önündeki oyuncu olma özelliğini göstermekte. ki gerektiğinde bu yaratıcı oyuncu sola hamit sağa da kayabilir. gene internette yaylına gazetelere yansıyan haber doğruysa nuri gs'a kiralanacak olursa bu yaratıcı oyuncu pozisyonunda nuri pekala oynayabilir.

    görüldüğü gibi kendi güdük düşüncelerim, yarım aklımla bile bir çok varyasyon üretebiliyorum. ki sadece 4-3-1-2 için konuştum. başka sistemlere de uyum sağlayacak çok kaliteli bir orta üçlüden bahsetmek bunu keyfini yaşamak, gazetede haberi çıktığında bile heyecanını keyifini sürmek bu orta üçlünün oluşması durumunda yaratacağı keyifin yanında "iceberg- görünen yüz" kıvamında olsa gerek..
App Store'dan indirin Google Play'den alın