resim
Türkay Sabit Şeren
Görev:-
Doğum:15.05.1932
Ölüm:07.07.2016 (84)
Uyruk:Türkiye
  • 84
    aşağıdaki yazıyı 19 mayıs 2000 tarihinde kaleme almış, uefa kupasını aldıktan 2 gün sonra.

    --- 19 mayıs 2000 ---

    dünyaya mesaj

    g.saray sahada avrupalıydı. rakiplerini muhteşem futboluyla bir bir dize getirirken, onları tribünde yalnız bırakmayan taraftarları da tüm dünyaya şu mesajı gönderiyordu:

    ‘‘bizler giyimi ile kuşamı ile, yaşam tarzı ile, ve çağdaş futbol aşkımızla avrupalıyız.’’

    yani galatasaray, türk tanıtma vakfı'nın yıllardır, yapmak istediği ancak bir arpa boyu yol alamadığı şeyi 120 dakikada gerçekleştiriverdi.

    artık tüm dünya biliyorki, türkiye çağdaş bir ülke. bu yolu bize galatasaray açtı.

    dünkü hürriyet'in ekonomi sayfasını lütfen bir kez daha okuyun. galatasaray arsenal maçını 185 ülkenin seyretmesinin reklam değeri 4.6 milyar dolar. tekrar yazıyorum: 4.6 milyar dolar.

    bu inanılmaz bir reklam ve inanılmaz bir rakam. bunu gerçekleştiren kim? galatasaray futbol takımı. o zaman bu futbol takımına ve başındaki fatih terim'e sahip çıkmak lazım.

    işte bu noktada sözüm siz sayın milletvekillerine... yani büyük bir keyifle sarı kırmızılı takımın maçlarını izlemeye koşan parlementerlerimize. ve hükümet yetkililerimize.

    göreviniz şimdi

    sayın milletvekilleri. sizin coşkunuzu alkışlıyorum. galatasaray'ı hiç yalnız bırakmadınız. ancak sizin göreviniz asıl şimdi başlıyor.

    tüm türkiye sizden bunu bekliyor. bu takım dağılmasın istiyor. dahası takviye edilsin, şampiyonlar ligi'nde şampiyonluğa koşsun istiyor.

    sizler istediğiniz yasayı bir günde meclisten geçiriyorsunuz. yapacağınız şey şu:

    inaniyoruz

    parlementoda vereceğiniz bir önerge ile galatasaray'ı düzlüğe çıkaracak maddi gücü oluşturmanız. nedir bu maddi güç? ben size söyleyeyim. 25 milyon dolar. siz bunu en kısa zamanda gerçekleştirirseniz, çarşamba gecesi 50 milyon insanın sokağa döküldüğü türkiye sizleri ayakta alkışlayacak. bundan endişeniz olmasın.

    haaa ileriki yıllarda bir başka türk takımıda bu başarıyı yakalar yada yaklaşırsa ona da aynı desteği verin.

    sizlerin bunu gerçekleştireceğinize yürekten inanıyoruz.

    --- 19 mayıs 2000 ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın