• 149
    dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir örnek kendileri. yani şehir takımları dışında bir de belediye takımının olması örneği.(u: bir "barcelona büyükşehir belediyespor" değil)

    eğer gerçekten kamu hizmeti bekliyorsak belediyelerden, pek tabi bu destek amatör şubelerde kendini göstermeli. mesela bu konuda çankaya belediyesi görece iyidir, bir aralar hentbol takımı avrupa'da çeyrek final oynamıştı diye hatırlıyorum.

    fakat şimdi anlamsız bir belediyespor sürüsüyle karşı karşıyayız. pek çoğu taraftara sahip değiller. bu yöntem en kötü ihtimalle küçük yerleşim birimlerinde faydalı olabilir. mesela 10 bin nüfuslu bir ilçede, belediyenin desteğiyle kurulabilen bir spor kulübü pek çok branşta kamu hizmeti sağlayabilir. ilçe halkının spora ilgisini çeker, küçük çocuklara spor eğitimi verir, hem de belediye olduğu için çeşitli hizmetleri ücretsiz veya makul bir ücret karşılığında verebilir. vs.vs. (u: tabi ülkemizde başta ankara ve istanbul kent belediyeleri olmak üzere çoğu belediye, bırakın spor hizmetini ulaşım gibi temel hizmetleri bile, bir hizmet değil ticaret olarak görüyor)

    ama kim istanbul büyükşehir belediyespor'un kamu hizmeti verdiğini iddia edebilir? 15 milyonluk şehirde incisözlük ve çoğu özelleştirilen belediye şirketleri dışında kimse ilgilenmiyor ibb ile. çünkü bu şehirde türkiye'nin en büyük 3 takımıyla birlikte çok sayıda semt, ilçe takımı var. ve çoğunun bir tarihi var. öte yandan ibb de istanbul halkına spor hizmeti verecek herhangi bir girişimde de bulunmuyor bu takım üzerinden. tamam, kendi yağlarında kavruluyorlar ama bu yağ da "10 numara yağ" misali. ne olduğu, neden olduğu belli değil. ve büyükşehir belediyeler ve büyük, şehir belediyeleri işin içine girince ne kadar paranın döndüğünü takip etmek de mümkün değil.(u: malum melih gökçek gibi bir travmamız var, harbiden ne yaptı o ankaraspor'a ve tabi ankaragücü'ne? neler oldu orada, bilen var mı?)

    ibbspor için naçizane fikrim bir an önce kapansın, istanbul'da bir sürü amatör* takım ve branş destek bekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın