• 143
    muhtemelen bu yazacaklarımı bilen çoktur ama yazılmadığı için yazmak zorunda kaldım.

    iddia diğer oyunlar gibi aslında sadece oynatanın kazandığı bir oyundur. aslında hiç oynamasanız daha iyi olur ama bunun bir çılgınlık olduğunu biliyorum ve sözlük katılımcılarına bir faydam olsun istedim.

    1-(ve en önemlisi) tekmaç;
    iddia'da gerçek para tek maç'ta kazanılır. en azından zarar etmeden kurtulma ihtimaliniz vardır. detaylarda boğulmayın ve kesinlikle güvendiğiniz takım lehine (lütfen bu takımları iyi takip edin ve son 6-1 lik manu city gibi maçlardan uzak durup sonucu garantili maçlara girin) paranızı ikiye bölerek maç sonu oynayın.

    neymiş!? unutmayın! tek maçlarda sadece "maç sonu" oynuyoruz. tabi en önemlisi şu; paramızı bölerek güvendiğimiz takım lehine bir parçasını direk maç sonu'na paramızın geri kalanını ise yine maç sonu ama "handikaplı" oynuyoruz.

    örneğin;
    a takımı ile b takımı arasında tek maç kuruldu. bizde uzun zamandır takip ettik (unutmadan kadroları görmeden oynamayın. kadroyu gördükten sonra iyice emin olup oyuna dahil olun) ve a takımı'nın maçın sonunda galip geleceğine kesin kanaat getirdik.

    a takımı için maç sonu oranları şöyle;
    maç sonu 1.60, handikaplı 3 tl
    ne yapıyoruz; a takımına 10 tl (veya katları) maç sonu oynuyoruz 6 tl (veya katları) maç sonu handikaplı oynuyoruz. (dikkat ederseniz handikaplıya yatırdığımız para normal maç sonu'nun küsüratı kadardır)

    maç sonu a takımının 1 farklı galibiyeti ile biterse yatırdığımız 16 tl mizi geri alıyoruz ve hiç zararımız olmuyor. (ne demiştik! öncelikle para kaybetmemek önemli)

    maçı kazanma ihtimali kuvvetli takımların oynadığı maçların %50'si handikaplı biter. eğer maç handikaplı biterse ne olur!? hem oynadığımız ilk kuponun parası olan 16 tlmizi geri alırız, hem de handikaplıdan gelen 18 tlyi cebe atarız. karımız net olarak 18 tl dir.

    bir daha tekrar ediyorum hiç oynamasanız daha iyi olur ama benim gibi kurtlu ve heyecanı seven arkadaşlar için diğer tavsiyelere geçiyorum.

    2-allah aşkına detaylarda boğulmayın. ilk yarı/maç sonucu gibi saçmalıklara kesinlikle esir olmayın. bunlar sadece sizin paranızı cebinizden çeker, başka bir halta yaramaz. sadece "maç sonu" oynayın. başka bir şey oynamayın.

    en önemlisi planlı oyun oynamaktır. detaylarda boğulmadan hiç bir faktörü diğer faktörler ile karıştırmadan oynarsanız (belki) kazanabilirsiniz.

    a)ev sahibi takımları bir kuponda (1)
    b)deplasman takımlarını diğer bir kuponda(2)
    c)handikaplı maçları başka bir kuponda-(h1 ayrı kupon) (h2 ayrı kupon) olmak üzere-
    d)7+'ları başka bir kuponda oynayın.

    burası anlaşılmıştır umarım. bir kuponda her halt bulunmasın. bu sadece yanlış yapmanıza ve kafanızı karıştırıp para kaybetmenize neden olur.

    kupon asgari maç adedini aşmayın. 3 maçi geçmeyin. amacınız çok para kazanmak olmasın. az olsun öz olsun mottosu ile bu oyuna dahil olun.

    yukarıda tavsiye ettiğim 7+ kuponu sizin fantazi arayışınıza cevap verecektir. her hafta 1 adet 2 tl lik 7+ kuponu yapın cebinize koyun. fantaziniz o kupon olsun. diğer kuponlar ise size küçük paralar kazandıracak ve bu olayın heyecanını ve zevkini yaşamanıza yetecektir.

    unutmadan ve son olarak; lütfen kadroları görmeden oynamayın. takip ettiğiniz takımların kadrolarının bu işte çok önemli olduğunu unutmayın. bazen bir tane sakat veya cezalı oyuncu bile maçın kaderini değiştirebilir.

    umarım biraz katkım olmuştur.

    edit: özür dilerim yazmayı unutmuşum. beraberlik kokan maçlardan kesinlikle uzak durun. beraberlik kokan maç aslında üç ihtimalli maçtır. herifin biri 45 metreden bi koyar bizim kuponu yırttırır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın