• 83
    bu maçı kazanırsak şöyle bir şey olacak, önemli-as oyuncuların yokluğunda da galatasaray kazanmayı başarmış olacak*. bunu yazıyorum çünkü geçmiş son yıllarda başımız çok ağrımıştı bu yüzden, çok alternatifli bir kadro her mevki bakımından son zamanlarda pek yoktu.

    yekta oynarsa ki öyle zannediyorum, engin kadar başarılı olacağını düşünmüyorum; ama zaten yekta'nın beklentilerimizi karşılayabilmesi için zamana ihtiyacı var. onun dışında riera'nın artık kendini göstermesi gerekiyor, geçen yıllara oranla çok daha fazla bindirme yapanbir hakan balta'yla oynuyor ve bunu kullanması lazım.

    yaratıcı oyuncu eksikliği baros-elmander çift forvet oynarsa çok hissedilmeyecektir diye düşünüyorum. geçen haftaki sercan-elmander-baros paslaşması içimin yağlarını eritmişti. elmander de baros da, genel olarak nerede durulması gerektiğini bilen oyuncular. kanatlar iyi çalışırsa, biri indirir diğeri vurur veya biri direk vurur.

    gitgide iyiye giden oyun karakterimizi ve takım olma olgumuzu daha da ileriye taşıyabileceğimiz bir maçtır bu maç her ne kadar iki önemli oyuncumuz oynamasa da. takımda en güvendiğim adamların başında melo geliyor. takıma ve taraftara müthiş bir güven aşılıyor. ne yalan söyleyeyim, tekrar tekrar şükrediyorum bize gelmesine bu adamın. selçuk oynadıkça ritmini iyice bulacaktır, ki daha şimdiden yanılmıyorsam 4 asisti var.

    defansta ujfalusi de günden güne beni kendine hayran bırakıyor. ortalama bir tekniği vardır diye düşünüyordum ama bir defans oyuncusuna göre ayağına oldukça hakim. gökhan'ın arkasını da temizliyor ara sıra. bu maç yine kader adamlarımızdan biri olacağı kanısındayım. gökhan zan da servet'e göre açık ara daha iyi ayağını kullanıyor; tamam bir maç kaptırdığı toptan yedik, bir maç da az kalsın yiyiyorduk ama servet çuvalla gol yedirdi bize o şekilde. tabi gökhan başından büyük işlere girişmeyip topu usulca ujfalusi'ye aktarmalı, işine bakmalıdır. sabri sağ bekte kötü oynamıyor, en azından ben bu sene kendisinin sağ bekte kötü performansına şahit olmadım. bu maçta da bindirmeleriyle ve kademeleriyle bizi rahatlatacaktır.

    muslera için analize gerek yok diyecektim ama iki kelam edelim. ibb maçında pek çok şut şansı verdiğimiz rakibe karşı iyi yer tutarak belki de facianın önüne geçti. karabük maçı diyeceğim, siz de bünyamin gezer diyeceksiniz; biliyorum, ben de size katılıyorum. onun dışında gerçekten içim rahat kalede o varken. en azından saçma goller yemiyor. ankaragücü maçında kurtardığı topu muhtemelen zapata, ufuk, aykut, leo franco kurtaramazdı*.

    hadi aslanlarım, 3 haftadır gelene geçene çakıyorsunuz; bu hafta da ömer'in kıçına çatın!

    dipnot : aslında keline de çatabilirsiniz, çok hoş ve tok bir ses çıkacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın