resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 389
    aksamlari evinde cevreci olmasindan dolayi elektrik harcamamak adina gereksiz hicbir lamba kullanmayan, ailesine, yuvasina bagli ve disiplini ust seviyede olan fitbolcudur*. bugun youtube`ta gezerken 1 ay önce kendi adina verdigi isvecce röportaja denk geldim. galatasaray da dahil olmak uzere hakkinda merak edilen bircok seyi ictenlikle anlatmis. icimizde merak edenler olur diye paylasiyorum.

    adi gecen video icin: http://www.youtube.com/watch?v=L7Kt2Vh0npE

    dakikasi dakikasina cok fazla detaya girmeden yaziyorum;

    soru 1 : hersey nasil basladi? ( dakika : 0:15 )

    elmander : babami antrenman yaparken ve futbol oynarken cok seyrettim. bir kucuk birde buyuk kardesim var ve biz topu cok seven cocuklardik. yetisme cagimda tipki diger cocuklar gibi bende arkadaslarimla top oynadim.

    soru 2 : gecmiste unutamadigin bir ani nedir? ( dakika 1:05 )

    elmander : cocukken oynadigim takimda 21-0 kazandigimiz bir mac vardi. ilk golumu orada atmistim. bunu hic unutamam.

    soru 3 : hedeflerine nasil ulastin? ( dakika 1:19 )

    elmander : herseyden once cok siki calistim tabiki birazda sansim ve yetenegim vardi. antrenmanlardan ve yaptigim isten cok zevk aliyordum. eger yaptiginiz isten zevk almiyorsaniz futbol ayakkabilarinizi rafa kaldirabilirsiniz.

    soru 4 : sana bu enerjini ne veriyor? ( dakika 1:40 )

    elmander : insan icindeki enerjiyi bir cok sekilde alabilir. herseyden önce ailem, cocuklarim sonra esimden ve kardeslerimden degisik sekillerde ihtiyacim olan enerjiyi aliyorum.

    soru 5 : futbolcu olmak icin gereken en önemli sey nedir ? ( dakika 1:56 )

    elmander : insanin biraz sansinin ve dogru zamanlamasinin olmasi gerekir. dunyanin en iyi takiminda oynabilirsiniz ama sizi anlayan iyi bir antrenörunuz yoksa olmaz. aslinda herseyin duzgun bir harmoniyle olmasi gerekir.

    soru 6 : teknigini ve formunu en ust seviyede tutmak icin nasil calisiyorsun ? ( dakika 2:20 )

    elmander : herseyden once takimimla haftada 4-5 sefer duzenli antrenman yapiyorum ve ayrica evimde kucuk capta bi spor salonum var. evde cocuklarla oynarkende insan bir nebze olsun antrenman yapmis oluyor. tabiki yaslandikca vucut ritmini korumak zorlasiyor, bundan birkac yil önce gol atmak icin kosmak cok daha kolaydi simdi biraz daha isinmaya gerek duyuyorum.

    soru 7 : taraftarlar sana ne kadar energi veriyor? ( dakika 2:56 )

    elmander : mac basladinda taraftarin arkanizda oldugunu hissetmek maca iyi bir baslangic yapmamizi sagliyor. isinirken ki destek beni ekstra motive ediyor. elbette mac basladiginda insan cok fazla taraftari dusunmuyor daha cok yaptigi ise odaklaniyor ama stadyumun salladigini bilmek tabiki fantastik. sahsen mac esnasinda cok fazla sey hissetmiyorum.

    soru 8 : gelecekle ilgili dusuncelerin neler? ( dakika 3:32 )

    elmander : su an herseyden önce galatasaray ile olan 3 yillik kontratimi var. elbette yaslandikca artik ayakkabilari rafa kaldirmanin zamani da geliyor. simdi degil tabi. ben sahsen gunu yasamayi seven ve gelecek hakkinda cok fazla dusunmeyen biriyim. ama eninde sonunda birgun evime isvece dönecegim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın