• 123
    açıkçası maçtan önce - kadroları görene kadar - biraz da hayalcilikle, 2-1 yeneriz diye tahmin ediyordum. hatta sağa sola da söyledim, "bakın, 2-1 bizim bu maç" diye. olmadı. şu orta saha seçimiyle de olamazdı zaten. hele ki şu almanya'ya karşı.

    hiddink'i eleştirmiştim ben de son bir kaç maçtır, fakat artık şu kadro seçimlerinin hiddink'e ait olduğuna falan inanmıyorum. en basitinden, valencia'nın bankolarından biri haline gelmiş mehmet topal, bu kadar eksik olan orta sahada neden oynamaz? sabri'nin orta sahada iş yapamadığını - ki dünkü maç için takımımız adına bi' kaç iyi isimden biriydi. - her maç tekrar tekrar görmemize rağmen, "orta saha sabri" inadı nedir? orta saha kıtlığında, bir de selçuk inan nasıl/neden oyundan çıkar? ben düşünebiliyorsam tüm bunları, hiddink hayli hayli düşünür. başka bir şeyler olmalı bu işte.

    yardımcı antrenör çok önemli bir olay. en basitinden, millet gider löw'ü, skibbe'yi yardımcı antrenör yaparken bizde çok basit, laylaylom bir olay gibi lense ediliyor yardımcı antrenörlük. hiddink burada kendi istediği ve seçeceği, muhtemelen de avrupa'dan yardımcı antrenörlerle çalışmak isterdi. ne yapsın hiddink oğuz çetin'i? adam olaya profesyonel bakıyor. bizde yapılan ise, "oğuz'u getirelim yardımcılığına da, bir iki bir şey öğrenir, sonra da takımın başına geçiririz. hem takımı falan gazlar böyle arada, motive eder falan.." mantığı hakim. bu kadar zıtlığın olduğu bir ortamda da başarı, zor. uymadı hiddink, uydurtmadılar da denilebilir. harcadığımız teknik direktörler arasına hiddink'i de ekleyebiliriz artık hep birlikte. yılmaz vural gelsin takımın başına, gazla, haydi koçum, haydi aslanım ile yeneriz artık almanya'yı!

    he gruptan çıkarsak, yine "haydi koçum, haydi aslanım" taktiğiyle iş yaparız muhtemelen, iyi uyguluyoruz bu taktiği yalan yok fakat hiç bir zaman bir maçı rahat rahat alamayız, hiç bir zaman grupları rahat geçemeyiz, hiç bir zaman almanya seviyesine çıkamayız.

    şu maçta emre b., arda'nın galatasaray'da oynadığı zamanlardaki fedakarlığını yapıp varını yoğunu ortaya koysaydı, topal-emre-selçuk orta sahası ile daha farklı olabilirdi her şey dün akşam. ki kötü de başlamadık aslında, pozisyonlar da bulduk ama değerlendiremedik. almanya'ya karşı bu kadar pozisyon değerlendiremezsen de mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. sonra, en iyi yerli stoper(!) servet çetin, iki golde de "wrong way!" olunca..

    eskiden, sivasspor'dan yeni geldiği seneler çok iyiydi servet. ben de az bağırmamışımdır "serveet serveet" diye fakat o sene istisnaymış demek ki, kaldı öyle. günümüzde, orta sahada mustafa sarp ne ise, defansta da servet çetin o'dur. fazlası değil. gökhan zan kesinlikle çok daha etkili, son maçta umarım gökhan'ı tercih eder hiddink (veya kim kuruyorsa artık kadroyu!). keza fatih terim de bir daha şans vermez umarım servet'e. sezon sonunda da, hani şu çok istediği, yanıp tutuştuğu, güya çok taliplisi olan avrupa'ya mı gider, bank asya'ya mı bilemem artık, gitsin de şu takımdan..

    bu arada mesut'un sakatlığı da hikaye, tamamen tribün tepkisinden çekindi ve oynamadı. bu kadar basit. zamanında ayhan da inönü'ye gitmiyordu, sakat oluyordu her sene o maçların yaklaştı dönemlerde. fenerbahçe'nin 5 numarası da öyle..

    azerbaycan deplasmanından 3 puanla dönseydik, diye iç geçirmiyor değilim, rahat olacaktık ne güzel şimdi. neyse, geçmiş geçmişte kaldı. son maçta biz alırız fakat almanya bir kıyak geçecek gibi geliyor belçika'ya. gruptan tüm maçlarını kazanarak çıkma fırsatları var, belki bunun için mücadele ederler kendi evlerinde, ama bilemiyorum, kritik bir nokta. her ne kadar belçika son 10 maçta almanya karşısında beraberlik dahi alamamış da olsa.

    son olarak da, "bu stat gsgm'ye aittir" gibilerinden bir tabela koymuşlar asy arena'ya. ben mi yanlış biliyorum, yanlışsam doğrusunu söyleyin, tüm statlar gsgm'ye ait değil mi zaten? neyin kafası bu? suyunu çıkarmaya başladılar bu stat olayının da. sonra demezler mi, "alın stadınızı.." diye?

    http://jaimelesport.blogspot.com/...aktigi.html?spref=tw
App Store'dan indirin Google Play'den alın