resim
Albert Riera Ortega
Görev:Teknik Direktör
Takım:G. Bordeaux
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 305
    albert riera; yeni heinz? ya kewell?

    ilk görüş, ilk izlenim çok önemlidir, her şeyde. her şeyi ifade etmez, her şey değildir fakat gayet önemli bir yere sahip.

    futbolda da bu böyle. açıkçası, ilk haftaların ardından bende bıraktığı ilk izlenimler, pek ümit vaadeden cinsten değil.

    sol kanatta alternatifinin olmayışı da kendisinde bir rehavet yaratıyordu belki, bilinmez, ihtimaller arasında.

    mesela kewell'ın kalmasını, riera'nın gelişine kesinlikle tercih ederdim, kewell'ın sakatlıktan sonraki performansı gayet de daha etkiliydi. kewell'ın ilk geldiği zamanla karşılaştırmıyorum bile zaten, futbola küfür et daha iyi.

    kewell gitmeseydi, maliyeti daha ucuz olurdu mesela, maç başına paraya paşalar gibi oynardı, hem de daha etkili olurduk sol kanatta. sakat olduğunda da, gerekirse eboue, kazım oynardı. eboue de sol kanatta oynadığı maçlarda riera'nın şu performansını yakalıyordu mesela. keza trabzonspor'da iken sol kanatta da oynayan engin baytar da oynayabilir mütemadiyen. yani, bir şekilde idare edilirdi devre arasına kadar. devre arasında nasılsa transfer(ler) gelecek, ünal başkan da müjdeyi verdi bi' kaç gün önce zaten;

    "sayı yok, fatih hoca ne kadar isterse o kadar transfer!"

    sonuç mu?

    çok futbolcu vardır ilk izlenimiyle sonraki haftalardaki performansı birbirini tutmayan. tam anlamıyla alışma sürecinden sonra vs. belki daha, belki de çok daha etkili bir performans sergileyecektir riera, bi' baros, kewell etkisi yaratır belki, ihtimali az da olsa var, bilinmez. fakat benim yüksek ihtimalim, riera'nın takımın yeni marek heinz'i olacağı yönünde. belki bi' kaç gömlek üstü. daha da fazlası değil.

    http://jaimelesport.blogspot.com/...heinz-ya-kewell.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın