• 145
    ankaragücü bu durumdayken galatasaray gibi düzelme emareleri gösteren bir takımdan puan alması imkansıza yakın bir şeydi. geçen sezon gökçek desteği ile gayet güzel bir kadro kurmuşlardı ama o kadar harcanan paranın üstüne bir ibbspor gibi başarı elde edemeyince çekilmek zorunda kaldılar; eminim aldıklarından çok daha büyük sorunlara bırakmışlardır ankaragücü'nü. oyuncağı * yeniden ellerine verildiği için de yapmış olabilirler pek tabii bunu. ankaragücü düşer, gelecek senelerde ankaraspor onun yerine ligin kaymağını yer aynı istanbulspor-ibbspor örneğinde oluğu gibi.

    maç 0-2'ye gelince basket maçına döndüm ama izlediğim kadarıyla galatasaray üstüne koyarak oynamaya devam ediyor. hücum varyasyonları gelişme gösterdi ancak son vuruşlarda kazım dışında pek kayda değer bir oyuncumuz yok. * mevkii itibarıyla en çok pozisyona giren elmander ise son vuruşlarda etkisiz; çift forvet oyuncusu olduğu geldiği zaman belirtilmişti zaten. bana kalırsa deplasmanda tek forvet oynayacağımız zaman sercan'dan yararlanılmalı takıma tam uyum sağladıktan sonra. baros ile değişimli de oynayabilirler ama, etkili bir baros he zaman ligin üzerinde bir forvettir, bunu her zaman ispatladı bize. böyle favori olduğumuz deplasmanlarda ise elmander formda ise yanında mutlaka bir forvet daha koymalı fatih hoca.

    diğer yandan savunma olarak galatasaray iki maçtır daha derli toplu. bunu servet'in olmamasına bağlayanlar da var ama bana kalırsa ilk maçlarda yenilen goller fatih hoca'nın sistem denemelerinden kaynaklanıyor. eboue'ye yer açmak için sabri'yi ortaya yakın oynatınca, o bölgedeki etkinliği azalıyor takımın. ben sabri'nin o bölgede oynayıp da kazandığımız bir maçı hatırlamıyorum. hatta 2006'da şampiyonluktan önce 4-0 yenildiğimiz fenerbahçe maçında tam anlamıyla rezil duruma düşmüştük sahada. * o bölgede melo-selçuk ikilisi iyi iş yapıyor şu anda, bozmak saçma olur. özellikle felipe melo geçmiş sezonlarda ayhan akman'ın yaptığı 'oyunun çift yönünü oynayabilen' özellikte katkı yapıyor. selçuk için zaten diyecek laf yok, tam anlamıyla nokta transfer; eksikliği çok canımızı yakar. *

    fatih hoca gerçekten bu ligin kurt hocalarından birisi, türk futboluna gayet hakim bir futbol adamı. eminim play-off sistemi olmasaydı daha durağan bir sistem ile puanları toplardı ama ligi ilk haftalardan domine edip play-off'a kadar şampiyonluğu koparmak isteyecekti ve yeni sistem ona bu kumar şansını vermişti. artık sakatlıklar belimizi bükmez ise play-off'a kadar bir şekilde ligin zirvesine ortak olacak bu takım. özellikle ilk yarı sonunda iyi bir yerde olusak, forvete yapılacak selçuk gibi nokta bir transferle * ligin tozunu attırır bu kadro.
App Store'dan indirin Google Play'den alın