resim
Albert Riera Ortega
Görev:Teknik Direktör
Takım:G. Bordeaux
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 263
    galatasaray'ın transferdeki nokta atışıdır. sıkıntılı bölgedeki sorun giderilmiştir. ayrıca kendisi tam anlamıyla asist manyağıdır. galatasaray'ın bu sezon bu kadroyla oynaması gereken 4 4 2'nin sol kanadında, içeri kat ederek oyunu domine etmeye çalışan ve; hakan balta'ya boş koşu yolu açan oyuncu olacaktır. selçuk - melo ikilisinin hücumda selçuk teklisi kalması, özellikle büyük maçlarda çok olağandır. bunun panzehiri de hücumda bir kişi fazla olmaktır. bunu yapacak kişi felipe melo değil hakan balta ve sabri olacaktır.

    işte sabri'nin önünde kazım ya da eboue, hakan'ın önünde ise engin ya da riera olmalı. lakin statik kanat değil, oyunu içeri kaçarak 4'lü bir forvet arkası dizilime çevirecek oyunu oynamalıdırlar.

    böyle diyince tam anlaşılmadı aslında. yani şu oluyor: takım sol ağırlık bölgesinden hücuma kalktığında riera soldan içeri doğru geçiyor. hakan balta hücuma katılırken, gökhan - ujfalusi - sabri üçlüsü sol tarafa doğru kayıp, bir üçlü tandem oluşturuyor. önlerinde felipe melo sübab rolünde. hücuma bakıldığında ise; hakan - riera - selçuk - kazım dörtlüsüne ek olarak elmander ve sercan/baros forveti eklenince ortaya 3 1 6 gibi bir dominant diziliş çıkıyor. eğer riera içeri kat etmezse, set hücumları farklılık arz ediyor ve statik 4 4 2'nin varyasyonlarını oynuyorsunuz. böyle daha derli toplu olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın