• 59
    geçenlerde maç izlerken imkansız da olsa şu fikir geldi aklıma: hani açık renkli formalar futbolcular sahada düştüğünde toprak rengine bulanıyor ya, heh işte toprağa bulanmadan görünmeyecek birşeyler basılabilir formaların o kısımlarına. bir isim, bir sayı, bir desen. yani ana fikir şu, taraftarı, özellikle de yaşı küçük olan taraftarı, cüzi rakamlarla bir şekilde beklenti içerisine sokup ekran başına kitlemek; bilgisayar olur televizyon olur. sonuç, bu tarz alışkanlıklar yaratıp sonrasında kesin satış açısından fiyat belirleyebilecek bir noktaya gelmek.

    bu işin fantezi kısmı tabii, 10 liraya 1 bilet, 3 liraya 1 forma satılacağına satılacağına, 5 liraya 3 bilet, 1 liraya 5 forma satıldığında amiyane tabiriyle sürümden kazanıp kazanç elde etmek de hayli kolay olsa gerek ya da olmasa gerek ki böylesine basit bir uygulamaya gitmiyor kulüpte pazarlamayla ilgilenen şahışlar.

    taraftar takımına maddi manevi her alanda sahip çıktığı sürece kulübün gelir elde etme konusundaki yükü azalacaktır. hep de beklenti içerisinde olmamak lazım yani. örneğin eli photosop tutan herkesin bir logo, bir desen tasarlayıp store'e göndermesi de kulübe maddi bir katkı olabilir.

    alternatif bir fikir olarak, gs tv'de grande terim'den haftalık hayat dersleri gibi bir program da epey ilgi çekerdi bence. gs tv demişken, televizyon kanallarının gelirleri üç aşağı beş yukarı tahmin edilebiliyor herkes tarafından, hani yüksek en azından bunu biliyoruz. oradan elde edilebilecek potansiyel gelirlerle transfer edilecek bir yıldız futbolcuyu mu izlemek isteriz bir futbol sezonu boyunca yoksa taraftar odaklı yayın yapan bir kanalı mı tabii, o konuda emin olamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın