resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 463
    yıllarca diego lugano'ya laf atıp durduk. 11 eylül 2011 istanbul bb spor galatasaray maçında melo'nun yaptığı ahlaksızlığı dile getirmekten imtina ediyoruz. durup dururken rakip futbolcuya arkadan kafa attı. lugano'nun emre aşık'a yaptığından farkı ne bunun? şerefsizce bir hareket. sert oynasın, agresif oynasın, ama rakibe karşı onursuzluk yapmasın. galatasaray taraftarı bunlara göz yummaktan kaçınmalı, ikiyüzlü olmamalı.

    metin oktay ile efsaneleşmiş, gheorghe hagi gibi dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından birinin terlettiği 10 numara her önüne gelene verilmez, verilmemeli. bu tarz davranışları olan adamlara hiç verilmemeli. ilk olsa neyse. juventus ve brezilya formaları giydiği dönemlerde bu tarz hareketleri sıkça yapıyordu.

    hagi'nin böyle hareketleri yok muydu? dediğinizi duyar gibiyim. hagi'nin durup duruken, sebepsiz yere maç içerisinde böyle hareketler yaptığını hatırlamıyorum. hagi'nin de yanlışları vardı. mesela 17 mayıs 2000 galatasaray arsenal maçında gördüğü kırmızı kart fazlasıyla yersizdi. bir anlık sinirine hakim olamamanın verdiği güçle yapılan hareket maçın sonucunu etkileyebilirdi. neyse ki olmadı. ben size bundan başka sayamam, ancak melo'nun bu tür davranışları bir hayli fazla.

    melo ilk geldiğinde yine bu konular hakkında konuşulmuştu. fatih terim adam eder deniyordu. ne oldu ona? fatih terim maçtan önce uyarmadı mı? bu adam bu kadar rahat şekilde o hareketi yapabiliyorsa uyarılmamış demektir.

    kimse kusura bakmasın. melo'yu çok seviyor olabilirsiniz, hayranı olabilirsiniz, allahına kadar oynadığı topun hakkını veriyor olabilir, forma için elinden gelenin en iyisini yapıyor olabilir, belki de takımdaki en iyi performans sergileyen oyuncudur. ancak yaptığı davranış yenilip yutulacak cinsten değil.

    umuyorum ki bir an önce bu hususta kendisine çeki düzen verecek futbolcumuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın