• 32
    - 2010 dünya şampiyonası'nda 2. olduğumuzda, çoğu takımın nba oyuncusu gelmemişti, eurobaslet 2011'de ise lokavt sayesinde nba yıldızları milli takımlarında oynadılar, hem de kendilerini tam anlamıyla vererek.

    - gelecek adına enes kanter ve emir preldzic takıma doğrudan monte edildi, izzet türkyılmaz ise üst düzey basketbol havasını teneffüs etti.

    - fransa, ispanya, sırbistan gibi iddialı takımlar ile oynadığımız; genel olarak maçlarımızı son 1 dakika içinde kaybettiğimiz; üçlük ve faul atış yüzdelerimizin dip olduğu, semih erden ve kerem gönlüm'ün sakatlığı nedeniyle uzun rotasyonumuzda arıza oluştuğu, enes kanter'in iki yıldır maç yapmadığı, ender arslan'ın iki yıldır yedek kaldığı, sinan güler'in sakatlık nedeniyle katkı veremediği ve orhun ene'nin ilk turnuvası olduğu dikkate alındığında o kadar kötümser olmaya gerek yok.

    - savunma anlamında genelde başarılı olduk.

    - tek endişelenmemiz gereken hücum konusundaki organizasyon bozukluğu. ne pota altını tam olarak kullandık, ne top dolaştırdık, ne delici olabildik, ne dış şut atabildik ne de hızlı oynadık. aslında bunların hiçbirisini tam olarak yapan bir takım olamayız. bence hepsinden yeter miktarda yapabilen bir takımdık. bu turnuvada ise hiçbirinden yeteri kadar yapamadık. bu nedenle hücumda tıkandık.

    - 2013 avrupa şampiyonası dikkate alındığında, oğuz savaş, cenk akyol, ender arslan olmayacak gibi, kerem tunçeri, ömer onan ve hidayet türkoğlu yerlerine birileri bulunmaz ise oynamaya ikna edilebilirler. izzet türkyılmaz'ın rotasyona girmesi beklenir. bu durumda, enes kanter, ömer aşık, semih erden, ersan ilyasova, emir preldzic ve izzet türkyılmaz dışında, kadronun değişmesi gerekebilir.

    - nba oyuncularımızı eleştirenler hidayet türkoğlu'nun oyununu anlamıyormuş gibi davranıyorlar. tony parker, pau gasol, dirk nowitzki gibi oyuncuların dominantlığı beklenmemeli hidayet'ten. ancak takım iyi organize olduğunda nba karakteri ortaya çıkar. yoksa hidayet'in sanki hiç terlememiş gibi görünen hali yeni değil ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın