• 205
    --- alıntı ---

    sezonun ilk maçına hazırlık maçlarına benzer bir kadro ile çıktık.

    muslera – ulfajusi – gökhan – servet – çağlar – melo – selçuk – sabri – kazım – eboue – baros.

    sahaya çıkan ilk on bire baktığımız zaman tek soru işareti sabri ve oynadığı bölge diyebiliriz.

    maçı konuşmaya başlamadan önce söylemek istediğim konu; sahaya yayılma ve pozisyon alma konusunda takımda göz görülür bir değişim var. tüm futbolcuların topa bakarak hareket etmesi takım adına güzel.

    galatasaray maça iyi başladı denilebilir. özellikle selçuk ve melo’nun orta sahada yapmış oldukları paslardan sonra dikine oynayarak baros’u duvar olarak kullanmaları en olumlu hareket gibi gözüktü.

    ancak orta sahada ki pas trafiğinde sabri nedeniyle biraz aksamalar oluyor. dün akşam anladığım kadarıyla, fatih terim’in kafasında selçuk ve melo sabit olmak üzere 2 farklı orta saha yapısı var. birincisi sabri ile pres yapan ve alan daraltan ama başarılı pas yüzdesi düşük olan bir orta saha profili. ikincisi ise yekta ile orta alanda pas yapabilen, kanatlara ve dikine rahat oynayabilen profil. ikinci yarı da sabri’nin kendi yerine geçmesi ve yekta’nın onun yerini alması ile orta saha biraz daha derli toplu gözüktü ama yekta’nın halen üst düzey orta saha futbolunu kaldırabileceğini düşünmüyorum. takımda sabri’nin oynayabileceği tek pozisyon sağ bek gibi duruyor. fatih terim de bunun farkında ve büyük ihtimal engin baytar hazır olduğunda orta sahada sabri’yi kullanmaz

    özellikle dikine oynama anlamında melo’nun başarılı ileri çıkışlarının, rakip takımın tüm dengesini bozduğunu gördük. bunu daha fazla kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

    kazım’ın gününde olmadığı bir akşam sağ kanattan neredeyse hiç atak yapamadık. özellikle ilk yarıda ulfajusi-sabri-kazım üçlüsü ile oradan gitmeye çalıştık ancak kazım final paslarında başarısız oldu.

    sol kanadı değerlendirecek olursak; eboue’nin oynayabildiği ama en az verim alınan bölge sol açık mevkisidir. fatih terim ilk yarı boyunca ( ilk yarının sonunda 5 dakikalığına kazımla kanat değiştirdiler ) orta sahadan gelen topları forvetle buluşturabilmek için eboue’yi içeri kat ettirerek barosla arasında köprü olmasını istedi. bu hamlede birkaç kez başarılı olundu. ancak eboue’nin içeriği kat ettiği dakikalarda hazır olmayan çağlar’ın kanadında sürekli sorunlar yaşadık. fatih hocanın kaydırmalı 4-4-2 tabir ettiğimiz sağ ve sol beklerin onar dakika arayla ileriye çıkarak defansı üçlüye döndürüp yapmaya çalıştığı kanat organizasyonları, ulfajusi’nin ileri çıktığı dakikalarda defansın çağlar kanadında tehlike sinyalleri verdi. nitekim gol de bu şekilde çağlar’ın kanadına atılan toptan sonra geldi. golden önce sol kanadımıza atılan diğer bir topta, çağlar yeni sezona hazır olmadığını geriden gelen oyuncuya önünde ki topu vererek gösterdi. hakan balta’nın iyileşmesi ve riera’nın oynayabilecek seviyeye gelmesi sonrasında sol kanat organizasyonlarının da düzeleceğini düşünüyorum.

    defansın orta ikilisi gökhan-servet kuruluyken, ilk yarı da ikisinin arasına atılan toplar yine tehlikeli oldu. takımla ilgili gözüme çarpan en büyük durum, oyuncuların birbirleriyle sürekli konuştukları halde, gökhan-servet ya da ulfajusi-servet defans ikililerinin bunu yapmamaları oldu. servet’in ulfajusi’yi marke ederek webo’nun golu atması bunun en büyük göstergesi.

    takımın ilk 20 dakika sonrası düşüşe geçmesinde ki en büyük sebep ise hareketsizlik. geçen sene kangrenimiz olan, pası veren oyuncunun olduğu yerde kalması sorununu yine yaşadık. diğer sorunumuz olan defanstan top isteyecek oyuncu gereksinimini selçuk ve melo ile çözülmüş gözüküyor.

    dün akşam en çok, fatih terim’in tüm transfer sezonu boyunca isteyip alınamayan “atak oyuncusu”nun eksikliğini gördük. orta saha ile forvet arasında ki köprüyü kuran oyuncu. bu isim forlan ve podolski olabilir. hücum organizasyonlarının iyi olmamasının en büyük sebeplerinden biri budur bana göre. baros konusunda şimdilik topa girmemeyi tercih ediyorum.

    4-5 haftalık bir süreçte belirttiğim sorunların düzelmesi için sabretmek gerekiyor. bütün hafta kulaklar çekilecek, pozisyon hataları tekrar kasetlerden izlettirilecek. ekstradan birkaç antrenman bile olabilir. pazar günü samsun maçında başka bir takım göreceğimizi düşünüyorum.

    --- alıntı ---

    http://gss.gs/6a
App Store'dan indirin Google Play'den alın