• 3177
    23 ocak 2011 galatasaray sivasspor maçı için ziyaret etme fırsatı bulduğum, birazdan yazmak istediğim noktalar hariç gerçekten mimarisi ile çok güzel bir stad..daha çok eksiklikler de var yapı olarak..gerçekten iç mimarisi henüz tam olarak bitmemiş..bence kullanılan malzeme çok kalitesiz, örneğin tuvaletler..neden bu kadar soğuk olduğunu hiç anlayamadım, yani ona göre planlanamaz mıydı?
    ben batı 2 / blok 402 tarafındaydım ve görünüş harikaydı..
    şimdi gelelim söylemek istediklerime:

    taksim'den seyrantepe ve sanıyorum sadece o gün çalıştırılan, ve sadece maç günleri çalışacak olan hatla da sanayi diye adlandırılmış durakta indik..özellikle aktarım sırasında yürüdüğümüz o saçma sapan mesafeye değinmek isterim..rusya'ya giden arkadaşlar daha iyibilirler ama benim gördüğüm diğer metrolarda bu kadar saçma sapan bir mesafe algısı yoktu..paris'te sanıyorum 7 kattı ve tramvaylarla birlikte 11 falan oluyordu..çok yüründüğü de oluyordu..bunda bu kadar mesafeyi dön dön gitmek beni çok şaşırttı..sonra metro çıkışı turnike, sanıyorum kaçak biletli sayısını saymakla meşguldü..
    anlayamadığım müşteri olarak hizmetini kullanmak karşılığında önce jeton aldığım, o jetonu kullanırken bir görevlinin buna şahit olduğundan, geçmek için bir otomatik turnike atladığımdan neden söz edilmediği..
    neyse o turnikeyi geçip daha yürümemiştik ki, devasa demir kapılarla başlarında bu kez polisler ve özel güvenlik olan surla karşılaştık..tabii önce bizi ona iten bir insan yığınıyla..
    yani ha arandık ha aranmadık derken bizi yönlendiren levhaları takip ederek kapıya koşuştururken yine demir barikatlar ve başında az polis çok görevli bir duvar..sebep deplasman tribünü..avrupa'da o kadar maça gittim böyle saçmalık görmedim..en sabıkalı maçım paris'teki saint germain maçıdır..ki epey olay olmuştu..
    geri dönüp ilerledik, neyse ki girişi bulduk..

    ancak çıkışta yaşadığım hezeyan ve yığının içinde çekilen çile, çamurlu ayakkabılar ve yediğim soğukla yapılan işin eğlence değil eziyet olduğu sonucunu çıkartmıştır..

    tamam galatasaray için katlanılabilecek birşey olabilir ama madem yönetenler taraftarı sadece para getiren bir araç olarak görüyorlarsa o vakit bende 'o evrensel dünyanın standartlarından' yararlanmak istiyorum..

    en azından ajax arena hakkında stadyum yapılmadan önce alınan referansların hiçbirinin galatasaray arena içinin uygulanmamış olmasını çok manidar bulduğum stadyum..

    ben bu entryi çok evvelden yazdım, ancak gittiğim maç stadyumun açılış maçı olduğu için yaşanılan sıkıntıların acelecilik olarak görmüştüm..oysa neredeyse 8 ay olmuş açılıştan bu yana..hala dertler aynı..o yüzden sezon açılmadan bu entry'i tekrar canlandırmak istedim..
App Store'dan indirin Google Play'den alın