• 77
    sebahattin şirin iyi bir tribün lideri değildir:)) peki tribün lideri nasıl olmalıdır? çıkıp balkona herkesten çok marşlara eşlik etmeli, herkesten daha gür sesi olmalı, her marşı ezbere bilmeli. bu mudur tribün liderliğinden anladığınız?

    tabii ki sadece sebo değil ama sebo ve benzeri adamlar sayesinde artık rahatça maçlara gidip geliyorsunuz. bir çok olay anlatırım sizlere, maç öncesi yaşanan. samiyen inönü kadıköy'ü geçtim, spor sergi de sadece basket sevdalısı olan gs'lı gençlerin o salona nasıl girebildiğini hiç düşündünüz mü? bizler gelene kadar salonun dışında fb (veya bjk) taraftarları girişleri kapardı girecek yer bulamazdı taraftar. sebo'nun kaç defa onlarca kişinin üzerine uçtuğunu bilirim. ki o zamanki kavgalar şimdiki gibi -al sana!! al sana!!- modunda olmuyordu. emanetin binbir çeşidi kullanılıyordu. o savaşlarda mücadelelerde takımın yanındaydık. seboda yanımızdakilerden biriydi. peygamber'i, fil alisi, hz. hamza'sı azmi'si zoff'u pirzo'su aklınıza gelmeyecek kadar adam vardır gs tribünlerinin bu haline gelmesi, o taraftarın rahat maç izlemesi imkanını veren. şimdi numaralı koltuğa maça 15 dakika kala gelip oturabildiğiniz için gs'lılığı en iyi siz biliyorsunuz. bloglarınızda iki de sert laf edip twitter'da da tt yaptınız mı biter göreviniz. ama hala deplasmanlarda aynı sorun yaşanıyor. 2 sene önce eskişehir deplasmanında neler olduğunu biliyormusunuz? geçen sene bursa deplasmanında ne oldu? yoook bilmezsiniz ama böyle tribün liderimi olur dersiniz.

    en basit örnek. bu sene saraçoğlundaki maçta aynı tribünün fb tarafından bize lazer tutuyorlardı. sebo çağırdı polisi o adamı iki dakkada paket yaptılar. yan tribünde localardan balkonlardan bize bağırıp küfrediyorlardı aynı şekilde paket oldular. çünkü polis tarafından da ciddiye alınan biridir sebo. öyle kıçı başı oynamaz. yapmayacağı bişi için söz vermez. yapacağı bir iş de de baskıya rağmen tek başına osla da yapar. şu günlerde artık rahatsız eski gücünde değil ama allah onu gs tribünlerinden eksik etmesin. o gittiği an ortalık çakal sürülerine kalacak sebo en azından onları dizginleyebiliyor şu an için. yarın öbür gün tribünü bırakmak istese ben düşünemiyorum.

    aslında bunun için önce tribün lideri ne yapar onu yazmak lazım ama sizlerinde bunu düşüneceğinizi düşünüyorum. sezonda 100 maça gider bu adam. maça gitmekte ne var biz de gidiyoruz diyorsunzudur hadiyin deneyin bu sene gs'ın 50 maçına gidin başka bişi demiyorum. neyse tribün liderliği tanımı başka bir başlığın konusu. sebahattin şirin oldukça fazla da hatası olan bir insan ama gs tribünlerinde tribün liderliğini hakkeden tek adam...

    edit: bir yanlış anlamayı ortadan kaldıralım alpaslan dikmen iyi bir gs'lıdır ama hiç bir zaman gs tribün lideri olmamıştır. onun zamanında da tribün lideri sebahattin şirin idi. alpaslan dikmen zaten 2000 yılına kadar saha içinde fotografçılık yapıyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın