• 89
    bu maçtan bir önceki 26 eylül 2009 bursaspor diyarbakırspor maçı dev türk bayraklarının açıldığı, leyla zana'ya, abdullah öcalan'a küfürlerin edildiği maç olmuştur.

    ayrıca bursaspor taraftarlarının bu maç için yaptıkları beste;

    --- alıntı ---

    bu vatan bölünmez,
    bu böyle biline
    bu vatan ugruna
    haziriz ölmeye
    aponun picleri
    sabrimiz kalmadi
    bursaspor geliyor
    sikecek anani ...

    --- alıntı ---

    şimdi ben o zamanlar sözlükte değildim neler yazıldı bilmiyorum, okumak ta istemiyorum. kendi şahsi fikrimi söyleyeceğim. ben de diyarbakırlıyım ve şunun şurasında 3 ay sonra askere gideceğim. belki ben de şehit olacağım ve bundan hiç korkmuyorum. diyarbakırspor'u o zamanlar süper lige çıkarmak için şehit emniyet müdürümüz gaffar okkan bir daha hiç bir insan ve insanüstü varlığın yapamayacağı fedakarlıkları yapmış, ve kendisi süper ligde izleyemeden şehit olmuştur. süper lig'e çıkma aşamasında ben ve arkadaşlarım nerdeyse bütün maçlarına gidip tutkuyla destekledik diyarbakırspor'umuzu.
    diyarbakırspor asla apo'nun ve pkk'nın takımı olmamıştır. biz gaffar okkan'la beraber çıkardık diyarbakırspor'u süper lige. diyarbakırspor bizim takımımızdı.
    şimdi soruyorum; kendini teksas diye adlandıran taraftar grubu, bir kısmı çoluğuyla çocuğuyla maç izlemeye gelmiş taraftarlarının bulunduğu diyarbakırspor'a karşı hangi amaçla bu tezahüratları yapıyor. maç sonunda da çocuğuyla stada gelen adamları bile döverek misyonunu tamamlayan bu adamlara neden gereken tepki verilmedi medyada.

    bu olay asla siyasi bir olay değildir, bu olay tamamen kendi holiganlıklarını siyasi temeller üzerine oturtup kamuoyunda aklanmaya çalışan bursaspor taraftar grubunun yoğun çabasıyla büyütülmüş ve sonunda haksız yine diyarbakırspor olmuştur.

    ben oturup mantıklı düşündüğümde bu son maçta çıkan olayları tasvip etmiyorum ama eğer istanbul'da çalışıyor olmasam o günlerde memleketimde olsam bir tribündeki o sinir küpü adamların içinde ben de olurdum diye tahmin ediyorum. tıpkı beyoğlu'nda fenerbahçe taraftarlarını beklediğimiz gibi..
App Store'dan indirin Google Play'den alın