• 271
    maça beklediğimden çok daha iyi başladı galatasarayımız. inter maçındaki oyunun tesadüf olmadığı ispatlarcasına arzulu bir takım vardı bugün sahada. ayhan akman'ın yerine oynayan felipe melo ise ortasahada, pres gücünü oyuna yansıtarak defansa top gelmemesini sağlıyor ve bu baskı altında bocalayan liverpool'un gençleri oyunu gereksiz agresifliğe ve yer yer çirkefliğe vuruyordu. bu süreçte milan baros' la 2 gol bulduk.
    galatasaray'ımızın ilkyarıda ki ezici oyununu 60. dakikaya taşımasını bekliyordum. ama dirk kuyt ve alberto aquilani'nin oyuna girmesi bir hareket ve gaz verdi liverpool'un gençlerine.
    galatasaray ortasahası yavaş yavaş toparlanıp liverpool ortasahasının hırsını dindirdi ve 75. dakikadan sonrada tekrar oyunu rakip alana yıktı ve bu süreçte elmander'le 3. golü de bulduk zaten.

    oyuncuları değerlendirmek gerekirse;

    aykut erçetin - pek iş düşmedi
    ufuk ceylan - bir kaç pozisyonda başarılıydı, hata yapmadı. özellikle aquilani'nin şutunu çıkarmak zor işti.
    tomas ujfalusi - bize bir stoper şart demek istiyorum. çünkü ujfalusi özellikle ileride yaptığı katkıyla bu takımın sağbeki olacağını gösterdi herkese.
    gökhan zan - ilk yarıda andy carroll'ı kaçırdığı pozisyon var. bu maçta başka hatası yoktu ama bu hata bile yetersiz olduğunun ıspatı. carroll kontrol etmektense şutu düşünse golü yiyebilirdik.
    servet çetin - başarılı bir maç çıkardı.
    hakan balta - geride adam kaçırdığı oldu ileriye yeterli katkıyı sağlayamadı. yetersiz.
    çağlar birinci - minimum performansıyla, hakan'dan formayı rahatlıkla kapar.
    selçuk inan - rijkaard'ın elinde böyle bir oyuncu olsaydı şu an kulübedeydi belki. takım için çok önemli. şu performansını gördükçe bu takımın vazgeçilmezi arda değil selçuk diyorum.
    felipe melo - ilk kez formayı giymesine rağmen beklentilerimin çok üstünde oynadı. ortasahanın direncini oluşturdu. tribünlerle arası şimdiden iyi.
    arda turan - gitgide performansını yükseltse de "ne zaman arda'yı izleyeceğiz?" sorusunun cevabını hala veremiyor. ne zaman arda?
    kazım kazım - terim oldukça bu takımda yer bulacaktır. bugün oynadığının altına kolay kolay düşmez üstünede aynı şekilde çok çıkmaz. bu hırsı terim varken rahatlığa dönüşmez ama. orası kesin.
    ayhan akman - asisti mükemmeldi. onun dışında bu maç içinde pek gözükmedi görev aldığı sürede.
    milan baros - kral bu takımın as forveti olduğunu terim'e gösterir gibi bir performans sergiledi. sakatlanacak diye korktum. ne zaman 2-3 gol atsa sakatlanıyor çünkü.
    johan elmander - takımla uyumu güzel fakat sisteme uyum sağlaması biraz daha zaman alacak sanırım. terim ondan daha fazla faydalanmalı. ilk golünün bu kadar mükemmel olması bulunduğum ortamda bir elano sesi duymama sebep ldu. umarım sonu benzemez. baros'la uyum sağlarsa eğer güzel olacak.

    eme çolak, emmanuel culio, bogdan stancu, ceyhun gülselam, semih kaya değerlendirmek için yeterli varlığı gösteremediler.

    fatih terim için söylenecek sözler fazla değil. bir hoca bir takımın başına geldiğinde hemen başarı beklenir ve bu başarı kısa sürede gelmeyince "n'apayım elimde sihirli değnek yok!" şeklinde bir söz söylenir. terim'in sihirli değneği var anlaşılan. 2 ayda takım inanılmaz bir hale geldi. sonuna kadar böyle götürür ve eski günlerimizi bize yeniden yaşatır inşallah.

    liverpool'a değinmek gerekirse; manu, arsenal hatta chelsea ile genç oyuncu klasmanında inanılmaz gerideler. zaten gerrard'dan beridir kaliteli bir oyuncu çıkmadı altyapıdan. bu gençlerden de as oyuncu kolay kolay çıkmaz. kelly gelecek vaadediyor biraz. degen niye bu takımda halen anlamış değilim.
    kadroda as takımda oynayan bir tek kuyt vardı. doni ise bu performansla bana kalırsa reina'dan eldivenleri alır.

    not: liverpool'un bu kadar ezik bir kadro ile geleceğini zannetmiyordum açıkçası. en azından yeni transferlerden henderson, downing gelir oynar diye düşünüyordum. yine de güzel maç oldu, ama rakibin kadro kalitesi baz alındığında skor bir ölçüt sayılmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın