resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 104
    taraftarın çıtayı nereye koyacağını bilmediğini bize bir kez daha gösteren futbolcudur. transfer sezonunun didier drogba geyikleriyle başlaması bizi bu noktalara sürükledi. bir kez drogba ismini duyduk ya, diego forlan'lara, miroslav klose'lere zafer biryol muamelesi yaptık. şimdi de adı geçen her orta saha esteban cambiasso ile karşılaştırılmaya başlandı. kabus gibi geçiyor şu transfer dönemi taraftar yüzünden. galatasaray'ın çıtası ne zaman bu futbolcular oldu, ben mi kaçırdım?

    öncelikle söyleyeyim, kendisi çok sevmem. nedeni ise futbolculuğu değil, tam bir çatlak olmasıdır. rakip oyunculara kasıtlı olarak müdahale etmekten çekinmez. fakat futbolculuğuna bakarsak, kesinlikle galatasaray orta sahasını toparlayabilecek bir adamdır. topla arası iyidir, savunmada haliyle sertlik katar. biraz pasif bir oyuncudur, etrafındakilerin performansını arttırmaz "bir cambiasso gibi" fakat orta sahayı genel olarak toparlar.

    bidon geyikleriyle ilgili olarak da; "yılın bidonu" ödülü en kötü futbolcuya verilmez. en büyük hayal kırıklığına verilir. fiorentina'da gösterdiği çılgın performans ile juventus'a 25 milyon euro bedelle transfer olmuştur. başlarda iyi oynayıp sonradan düşüşe geçmiştir. çok kötü geçirmiştir sezonu ve bu 2010 dünya kupası'na da yansımıştır. bidon ödülünü alması maliyet/performans olarak beklentileri karşılayamamasıdır. 5 milyona transfer olsa öyle bir ödül almazdı. hatırlatmakta fayda var ki; aynı ödülü ricardo quaresma da almıştır porto'dan çılgın bir ücretle inter'e transfer olup hiçbir şey oynayamayınca.

    son olarak da; baroni - emre < melo - selçuk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın