• 351
    bir parça hukuk okumuş, görmüş, yaşamış hemen hemen herkes bilir ki bir adamı bırakın tutuklu olarak cezaevine göndermeyi, sabah sabah baskınla gözaltına almak için bile emniyetin ya da savcılığın elinde ciddi deliller olması gerekir. o yüzden bu saatten sonra içerideki adamların mahkemede beraat etmesi falan mümkün olmaz kanımca. kim ne kadar karışmışsa cezasını çeker. ayrıca iki haftadır medyadaki haberlerden gördüğümüz kadarıyla bu işteki öncelik; örgüt kurma, yönetme ya da üye olma ile ilgili. yani kurulan o örgütün faaliyet alanı olan şike, teşvik v.s. gibi olaylarla ilgisi olanların gözaltına alınmalarına yeni başlandı. o yüzden ilerleyen günlerde de gözaltına alınma görebiliriz.

    bu olaylara karışan takımların taraftarları da ayrı bir saflık mertebesine ulaşmış gibi gözüküyorlar ya da kendilerini rahatlatmak için öyle görünüyorlar. senin başkanın şike yaptıysa senin kulübün için yapmıştır kendi şirketi için değil, o yüzden küme düşürürler arkadaş, boşuna debelenmeye gerek yok. juventus'u iki alt lige boşuna mı düşürdü adamlar. temyiz sonrası zor zahmet serie b'den başlattılar. yoksa durumları daha da vahimdi.

    son olarak federasyon ile yönetimimiz arasındaki polemiğe de çok şaşırdığımı söylemeliyim. ünal aysal çok net şekilde federasyonun alacağı her kararın arkasındayız dedi. dikkatinizi çekiyorum "alacağı karar" dedi. ama adamlar herhangi bir karar almayıp bekleyelim dediler. hiç bir şey olmamış gibi ligler normal zamanında başlayacak, takımlar avrupa kupalarına katılacak dediler. buna tepki verince de komedi gibi bir açıklama geldi "ikinci başkanını güç duruma sokuyor" diye. ya arkadaş, sen toplantıda alacağın karara destek istemedin mi? biz de evet dedik, yani "o" karara evet dedik. niye yanar dönerlik yapıyorsun? neyse iki gün sonra çark ettiler. yok, bizim kararlarımız revize edilebilir, yok biz bir uefa ile de görüşelim. madem öyle niye daha önce görüşmedin de şimdi tükürdüğünü yalıyorsun. sen ligi başlatıp da sonra millet suçlu bulunduğunda uefa, türk takımlarını uluslararası organizasyonlardan men ederse nasıl hesap vereceksin? bizim kuruluş amacımızda türk olmayan takımları yenmek var, yani avrupa kupası olmazsa olmaz bir şey. yönetim düşüren bir konu bizim için, o kadar önemli bir şey yani. ayrıca uefa'nın yapmadığı şey değil bu. holiganlar yüzünden ingilizleri almadılar zamanında. adamların şike konusunda söylediği söz "sıfır tolerans". daha ne kadar açık konuşulabilir ki. bakacağız artık, aklı başında bir kaç insan çıkar da şu işleri çözer inşallah...
App Store'dan indirin Google Play'den alın