• 46
    nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor bu olgu, tavır, artık her neyse;

    *başlıkta ''galatasaraylı'' ibaresi var, yani sarı kırmızı renklere gönül vermek ile açıklayabileceğimiz bir kavram.
    *basketbol, su topu, yüzme, kürek, branş ayırt etmeksizin galatasaray'ın olduğu spor dalında galatasaray'ı tutmayan galatasaraylı ? hönk.
    *geç bunu da, efes pilsen - galatasaray maçında efes'i tutan galatasaraylı ? dumurlardan dumur beğen. harbiden yok artık lebron james.

    arda ile akran olanlarımızın gençlik çağlarında basketbolda efes - ülker çekişmesi vardı. efes pilsen çekici gelmiş olabilir fakat aynı ligde, amcanın, dayının, halanın, teyzenin seni gördüğünde ''hangi takımlısın sen bakayım?'' diye sorduklarında cevap olarak adını söylediğin takım da var. efes ile ülker ile filan karşılaşıyordu. başarı için varolduk sürekli, bu zamana kadar yapılan yanlışlar mı desek veya basketbola gereken önemin ve katkının verilmemesi daha doğru olacak, bu sebepten ötürü 2010-2011 sezonuna kadar ağırlığımızı koyamıyorduk. ilk kez 14 veya 15 yaşımda gitmiştim galatasaray'ın basketbol maçına. ahmet cömert'te fenerbahçe ile oynuyorduk ve maçın ilk yarısında çıkan olaylardan dolayı seyirci olarak salondan atılmıştık. yakında bulunan atrium alışveriş merkezi'ne gidip orada bir televizyon bulup maçı takip etmeye çalışmıştım. popüler kültürün getirisi olarak düşünüyorum efes pilsen'i desteklemeyi. hele ki efes pilsen - galatasaray maçında efes pilsen'i tutmak, galatasaray'ın her soktuğu(!) atış sonrası sevinmemek, belki de üzülmek... bilemedim, çok ilginç bir durum.

    galatasaray'ı sadece futbol takımı ile sınırlamak belki de yapılacak en büyük hatadır. galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımımız avrupa'nın tozunu atıyor, galatasaray'ın asıl yerinin ve hedefinin avrupa olduğunu gözler önüne seriyor; aynı şekilde galatasaray kadın basketbol takımımız 2009'da avrupa şampiyonu oldu.

    bunlar önemli şeyler. engelsiz aslanlarımız, kadın basketbol takımımız daha önce bizleri gururlandırdı bu başarıları ile, galatasaraylı'yım diyen insanları sevindirmek, mutlu etmek için yaptılar bunları. diyeceğim o ki galatasaray adı sadece futbolda yok, bunun farkına varmak gerek.

    yazarın notu: 2011 - 2012 sezonu için basketbol kombineleri ne zaman çıkıyor ? bilen beri gelsin lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın