• 80
    iyi adam yoktur bu ülkede. ülkeden kastım televizyon ahalisinde. herkes kötüdür. 4-4'lük insan bulmak imkansızdır.
    her insanın bir yanlışı çıkar, her insanın bir doğrusunu götürür. kimse kimseyi olduğu gibi kabullenmez.

    bir insanın kişiliğini, siyasi görüşü, tuttuğu takım, doğduğu yer ve konuşma şekli belirler. halbuki eğitimi, insaniyeti çok daha önemli olmalıdır.

    dünya'nın en büyük, en onurlu, en şanlı tarihine, en doğal güzelliklerine sahiptir. dört mevsimi yaşar, kıtaları birbirine bağlar. en büyük devlete topraklık eder, en büyük tarihi kişileri çıkarır. en güçlü komutanları doğurur, en zeki bilim adamlarını çıkarır.

    en iyi sporculara sahiptir, en güzel kadınlara...

    ama hiç biri iyi değildir bu ülkede. hiç bir şeyin değeri bilinmez.

    istanbul doğumlu değilsen doğulu, istanbulluysan batılısındır. izmirliysen solcu, yozgatlıysan sağcısındır. karadenizliysen dürüst, cesur. trakyalıysan çingene. ankaralıysan memur, urfalıysan kebapçı.

    hiç kimse iyi değildir bu ülkede. kimse neye sahip olduğunu bilmez. parmak kadar ülkede mutlu olur insanlar, kocaman bir ülkede 75 milyon aynı dine, aynı kültüre sahip insan mutlu olamaz.

    böyle bir ülkedir. yarısı galatasaraylı, yarısı fenerlidir. birbirlerine göre diğerleri rum'dur, fransız'dır şudur budur.

    ülkenin takımları atatürk'ü sahiplenmeye çalışırlar çocuk gibi. biri der ki atatürk fenerli biri der ki galatasaraylı biri der beşiktaşlı ama hiç kimse zeki, ahlaklı ve çevik olmaz bu ülkede. atatürkçü olur, o'nun gibi yaşamaz.

    vatansever olur, aynı ülkenin takımına küfür eder.
    dindar olur, şike yapar.

    hiç kimse doğru dürüst yaşayamaz bu ülkede inancını, hayalini, aile yapısını.

    oysa biz büsbüyük dünyanın büsbüyük insanları değil miydik?

    canımdan çok sevdiğim, bayrağındaki al'a kurban olduğum ülkem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın