resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 217
    galatasaray tv'ye konuşmuştur.

    elmander takıma avusturya kampına katıldın. 3-4 gündür takımla birlikte çalışıyorsun. şu ana kadar nasıl gözlemledin ortamı? ne söylemek istersin?

    elmander: buraya ilk geldiğim günden beri bütün futbolcuların bana yaklaşımı çok olumlu. sadece futbolcuların değil bütün çalışanların bana yaklaşımı çok olumlu. insanlar birebir ilişkiye çok açık. çok dürüst insanlar. beni çok iyi karşıladılar. takımla antrenmanlara başlayınca mutlaka daha değişik oluyor. o havayı daha iyi hissediyorsunuz. grubun içine daha fazla katılmış oluyorsunuz. gözlemlediğim kadarıyla çok olumlu çok pozitif bir topluluğa sahibiz.

    geçen sezon kendisi de çok iyi biliyor ki iyi bir sezon geçirmedi galatasaray. bu sezon avrupa kupaları’nda yok ama ligde ve türkiye kupası’nda ciddi bir beklentisi var. fatih terim gibi avrupa’nın en önemli teknik adamlarından birisi göreve geldi. bunun için ne söylemek ister?

    elmander: galatasaray için iyi bir sezon geçmedi. bunu artık çok fazla düşünmemek gerekiyor. önümüzdeki sezon daha iyi şeyler yapıp daha iyi performans sergileyip mutlaka avrupa’ya gitmemiz gerekiyor. galatasaray gibi çok büyük bir camiada oynuyorsunuz. beklentilerin fazla olması tabii ki doğal. çünkü çok büyük bir taraftar grubuna hitap ediyorsunuz. o taraftar grubunu mutlu etmeniz gerekiyor. onların da beklentisi tabii ki bizi başarılı görmek. deminki soruda da belirttiğim gibi şu ana kadar saha içinde yaptığım gözlemlerde iyi bir kadroya sahibiz. bir futbolcu gurubuna sahibiz. o yüzden güzel şeyler yapacağımızı düşünüyorum.

    daha önce toulouse ve bolton takımlarında forma giydin. bu takımların belki de sisteminden dolayı, aynı zamanda fransa ligi’nin de özelliğinden dolayı takım çok fazla ofansif oynamadığı için gol sayın 11-12 ortalamalarında kalıyordu. ama bu sezon galatasaray’ın ciddi bir hücum gücü var ve biraz daha farklı bir sistemde oynayacaksın. bunu nasıl değerlendirirsin?

    elmander: forvet oyuncusu olduğunuz zaman etrafınızda oynayan ofansif oyuncuların fazla olması ve size destek vermesi çok önemli. sizin performansınızı da mutlaka olumlu yönde etkiliyor. toulouse’da oynarken 4-5-1 sistemiyle oynuyorduk. ben tek forvettim. o yüzden fazla destek veren oyuncularımız yoktu. bolton’da da nispeten yine aynı şekilde. ama şu anda galatasaray’dayım tabi. demin de söylediğim gibi bir forvet oyuncusunun mutlaka etrafında onu destekleyen ofansif oyuncuların olması çok pozitif bir durum. ama ne olursa olsun burada önemli olan takımın başarısı. bizim baz aldığımız bu. galibiyetler geldikten sonra golleri kimin attığı çok da önemli değil açıkçası.

    teknik direktör fatih terim’in daha önceki dönemlerinden de prese dayalı bir oyun oynattığını gayet iyi biliyoruz. milan baros çok fazla koşan ve pres yapan bir oyuncu hücum bölgesinde. kazım, arda ve yeni transfer selçuk da aynı şekilde. sana baktığımız zaman 13.500 metre koşu ortalaman var. çok fazla pres yapan ve koşan bir oyuncusun. bu anlamda baktığımızda herhalde rakip savunmaların korkulu rüyası olacak bir hücum hattı ortaya çıkıyor…

    elmander: rakiplerin korkulu rüyası olur muyuz onu şimdiden kestiremiyorum. onun için bir şey söyleyemeyeceğim ama ben zaten futbolcu karakteri olarak mücadele etmeyi seven, presi seven bir oyuncuyum. çünkü normal futbol oynuyorsunuz o zaman gününüzde olmayabilirsiniz, çok fazla top tutamayabilirsiniz, topla çok fazla olumlu şeyler yapmayabilirsiniz ama hiç olmazsa son düdüğe kadar, takım için mutlaka mücadele etmeniz gerekiyor. benim için de zaten önemli olan bu ve takımın başarısıdır. bu yüzden şunun garantisini verebilirim; kötü oynasam bile mutlaka o presi yapacağım ve mücadele edeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın