resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 198
    muhtemelen futbol takımımızın yeni kalecisidir. 1 ay kadar önce yazarlığım onaylandı sözlükte, transfer dönemi bitene kadar yazmamak için karar almıştım ama bu adam beğenmeme durumu çıldırttı beni de. ilk olarak muslera uruguay milli takımının birinci kalecisi. yani kaleci transferimizde olması gereken ilk kriteri sağlıyor. milli takım kalecisi. ikincisi maliyet meselesi. lorik cana+3 milyon euro. yani cana'ya verilen bonservis düşünülürse, 7.5 milyon euro gibi bir rakam ortaya çıkıyor. bir kaleci için yüksek gibi gözükse de alınan kaleci henüz 24 yaşında ve gelecek vaadediyor. bu şekilde düşünüldüğünde muslera transferinden kesinlikle zarar edilmeyeceğini düşünüyorum. muslera için tottenham, sevilla, at.madrid gibi takımların da takipte olduğunu düşünürsek avrupa'nın gözde kalecilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. muslera transferine laf eden kişilerle, at.madrid'in ujfa'nın yerini genç bir oyuncuyla doldurmasından sonra biz niye o genci değil de 33 yaşında ki ujfa'yı alıyoruz diyen kişiler aynı kişiler. ve eminim ki biz victor'u, madrid muslera'yı alsaydı bu seferde abi adamlar para kazandıracak oyuncuyu aldılar, bizim yönetim basiretsiz, scout ekibi işbilmez diyeceklerdi.

    kısaca toparlamak gerekirse;

    -milli takım kalecisi.
    -uzun süredir lazio gibi bir takımının as kalecisi.
    -kariyerinin ilk dönemlerinde yan top ve pozisyon hataları yapması çok normal, bu tip durumlar kaleci için yetenek ile değil özgüven ve tecrübe ile açıklanır. bu eksikliklerini gidermiş olmalı ki hala uruguay ve lazio'nun as kalecisi.
    -maliyet açısından pahalı gibi gözükse de, uzun yıllar takımımızın kalesini koruma ve ya avrupa'nın önemli klüplerine yüksek bonservis bedeliyle satılma potansiyeli yüksek.
    -fatih terim ve claudio taffarel tarafından beğenilmiş ve onaylanmış.

    e o zaman sıkıntı ne? hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın