resim
Bülent Korkmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:55
Uyruk:Türkiye
  • 953
    four four two dergisi'nde yayımlanan * galatasaray'da geçirdiği 19 yılın rüya takımı ve kadrodaki oyuncular hakkında yorumları şu şekildedir:

    --------------------------------------taffarel------------------------------------

    capone---------------bülent korkmaz-------------------popescu-------------hakan ünsal

    okan buruk----------------emre b.----------------hagi--------------------prekazi-----------

    ------------------------------tanju çolak----------------hakan şükür----------------

    claudio taffarel: mükemmel bir yer tutuşu vardı. bir defans oyuncusu kadar teknikti. oyunun yönünü hemen değiştirebilme kapasitesine sahipti.
    oliviera capone: en büyük özelliği ters topları çok iyi atmasıydı. müthiş bir kademe anlayışının yanında, galatasaray'da ön ve arka direkte attığı gollerle de dikkat çekiyordu.
    bülent korkmaz: eğer benim dönemimdeki en iyi 11 söz konusu ise bülent korkmaz'ın da kesinlikle bu kadro içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum.
    gheorghe popescu: savunmadan oyunu çok iyi yönlendiriyordu. forvet hattına çok iyi toplar atıyordu. ağır fiziğine rağmen muhteşem bir pozisyon alabilme özelliğine sahipti.
    hakan ünsal: çok güçlüydü. atak bindirmelerinde resmen bir buldozer gibiydi. bence sol bekin tartışmasız en iyisi hakan ünsal'dır.
    okan buruk: kısa boyuna rağmen fizik ve kondisyonu çok iyiydi. oyun görüşü ise süperdi. sürekli içeriye katedip golcülere sayısız asist yaptı.
    gheorghe hagi: bir futbolcuda olması gereken ne kadar özellik varsa sanki hagi'de toplanmıştı. kusursuz bir yıldız ve türkiye'ye gelmiş en büyük yabancı oyuncuydu
    emre belözoğlu: terim'le birlikte fizik gücünü kazanarak mücadeleci olma özelliğini elde etti. oyun zekası hayranlık uyandıracak kadar üst düzeydeydi. *
    cevat prekazi: o gerçek bir sol ayaklı fenomendi. muhteşem paslar atardı. frikik ustasıydı ve oyun görüşü harikaydı. onunla oynamak benim için büyük zevkti.
    tanju çolak: tek bir cümleyle anlatmak gerekirse tanju demek "gol" demek. ceza sahası içinde topla buluştuğunda skorbordun değişmesi kaçınılmazdı.
    hakan şükür: rakip defansı yıpratan, arkadaşlarına asist yapan, tanju'yla birlikte türkiye'nin en iyi forveti.

    yedekler:
    arif erdem: en iyi yedek. sonradan oyuna girerek onlarca maçın kaderini değiştiren isim.
    uğur tütüneker: oynama şansı bulduğum önemli isimlerden. topsuz oyunun en önemli adamı.

    teknik direktör için: galatasaray'da oynadığım süre içinde 10 teknik adamla çalıştım ancak bu takımı çalıştırmak için iki adayım var: fatih terim ve mircea lucescu fakat ikisi arasında seçim yapmam oldukça güç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın