• 3614
    içine haddinden fazla siyaset bulaşması ile ilgili olarak birkaç şey söylemek istiyorum nacizane;

    evet, biz spor yazıyoruz, sporun her alanını, en çok da galatasaray'ı yazıyoruz. görevimiz, işimiz bu, kurucularımız bu amaç ve misyonla kurmuşlar platformu
    madem siyasetten arındırılmaya çalışılıyor sözlüğümüz, o zaman benim önerebileceğim şey siyasi kişilir için açılan tüm başlıkların silinmesi ve ileriki tarihlerde bu başlıkların açılmasının engellenmesi.

    neden böyle bir yol diye kendime sordum ve cevabını da elbette ki ben verdim:
    çünkü sol tarafta şu isimleri gördüğümüzde insanın aklına siyasetten başka bir olgu gelme ihtimali var mı?
    (bkz: recep tayyip erdoğan)*
    (bkz: abdullah gül)*
    (bkz: erdoğan bayraktar)*
    (bkz: mehmet ali şahin)*
    (bkz: devlet bahçeli)*
    (bkz: kemal kılıçdaroğlu)*

    engel dedik, engel de beraberinde sansür denen zımbırtıyı getiriyor. sansür de birçok sözlük tarafından karşı çıkılan bir engel.
    özgür bireylere, fikri ve vicdanı hür bireylere düşüncelerini yönlendirme, düşündüğünü söylememe şeklinde dayatma yapmayı da hiçbir sözlük yöneticisinin isteyeceğini sanmıyorum.

    ayrıca, işimiz galatasaray diyoruz. galatasaray ile ilgili meydana gelen bir olay olduğunda, bu olayın ucu hangi siyasi kişiliğe giderse gitsin bizim işimiz bunu yazmak değil midir ? bunun cevabını özgür bir şekilde verebiliyorsak bence problem yok.

    sözlükte siyasetin konuşulmasının yasak olması durumunun, herhangi bir siyasi partinin propogandasını yapmamaktan geldiğini düşünüyorum.
    aradaki farkı ayırt etmek gerek. yok o aradaki çizgi çok ince denilecek olursa, başlıklar açılmamak üzere silinsin.

    not: bu entry'de hiçbir şekilde moderasyona akıl vermek gibi bir niyet yoktur, yanlış anlaşılmak yeryüzünde en nefret ettiğim durum.
    rica ediyorum, saygılar
App Store'dan indirin Google Play'den alın