resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 3549
    her zaman iyi bir futbolcuydu, her zaman iyi bir teknik direktördür ayrıca. iyi ve güzel futbolu bilen, bunun için gereğini ve ihtiyaçlarını tespit edebilecek kadar akıllı ve tecrübeli bir futbol adamıdır. galatasaray'a çağ atlatabileceğine inandığım bir adamdı kıvırcık.

    ama olmadı. ya erkendi, ya çok fazla rant vardı, ya da çok amansız filler vardı rijkaard'ı bile çim yerine koyabilecek. aykut kocaman'ı bile her yenilgisinde (gbkz: "kocaman yürekli") yapanlar gibi destek olacak bir basın yoktu arkasında, kendine %100 inanıp güvenmese de inanmış ve güvenmiş gibi gösterecek bir taraftar ve ya futbolcu grubu da yoktu.*

    sütten çıkmış ak kaşık da değildi ama. her yerin bir düzeni vardır ve o düzene bir şekilde alışacaksın. kendini harcatmayacaksın. koskoca frank rijkaard'sın yahu. sesi çıkacaktı biraz. yaptıracaktı zorla istediğini. çok pasif kaldı, memlekette orman düzeni var kardeşim. hem de her alanda. olmaz, üzülürsün. biz yine buralardayız, ilerde doğru yönetimle, doğru futbolcu grubu ve taraftarla belki bir başka sefere.

    ama taraftarın bu adamın geldiği noktada artık yakasını bırakması, hayallerini durdurması lazım. platonik aşıklar gibi gerçeklerden uzak yaşamayalım artık. geldi, oydu buydu şuydu, olmadı, gitti. tek gerçeğimiz bulunduğumuz nokta. o olsaydı bu olsaydıyı bırakalım artık. önümüzdeki maçlara bakma vaktidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın