• 224
    oradaydım. binlerce ukala fenerbahçeli arasından geçip salona girdiğimde bizimkiler ısınmaya başlamışlardı bile. baktım rancik yok, shumpert var. "iyi" dedim içimden, bu maç sonucu önceden tahmin edilebilenlerden olmayacak...

    sinan erdem'in akustiği güzel ama onu kullanabilene. şampiyon olacaklarına inandıkları bir maçta bile tribünlerde boşluk bırakan bir taraftar, büyük galatasaray taraftarının tırnağı olamaz. takım kötüyken susup iyiyken coşan, maç kaybedilince oyuncusuna küfreden taraftar - evet bizde de var ama - benim elime su dökemez, kimse kusura bakmasın.

    ilk iki maç yakaladığı olağanüstü üç sayı yüzdesi ile bir rüzgar yapan fenerbahçe'nin dış atışları girmediğinde elinin ayağına dolanacığını biliyorduk. üçüncü ve dördüncü maçlardaki pota altı hakimiyeti yanıltmasın kimseyi, shumpert bu iki maçın 1,5'uğunda yoktu. rancik başından beri yok zaten. uzunlardan 40 sayı ürettiğimiz maçta rakip uzunlardan sadece 23 sayı yedik. ribauntlardaki 33/40'lık üstünlük de pota altının elimizde olduğunun kanıtı zaten.

    maç öncesi, şans faktörünün bu sefer yanımızda olacağı ve oyuncuların dördüncü maçın sonunda soyunma odasından çağırılıp alkışlanmalarına olan göz yaşı tepkilerinin bu maçı bize yakın yapan etkenler olduğundan bahsetmiştim. bu maçı almamızı tanrılar istedi bir anlamda. yapılan 16 top kaybı ve 14/25 gibi rezalet bir serbest atış yüzdesine rağmen maç kazanabilmek başka türlü açıklanamaz çünkü.

    tüm maç sus pus otururken bir tezahüratta avazım çıktığı kadar eşlik ettim ve beni duyduklarına inanıyorum: "bizler inandık, siz de inanın. bizim için bu maçı alın." ayağa kalkmayan cimbomlu olsun diye inleyen bir salonda gururla yerinde oturmak da inanılmaz keyifli bir histi.

    şimdi tekrar evimizdeyiz. cehennem tekrar alev alacak. cuma günü abdi ipekçi arena'dan yanmadan çıkamayacaklar. maçtan önce de dediğim gibi: "biz bitti demeden bu seri bitmez!"

    bunlar hangi maçlar diyecekler için:

    birinci maç: 4 haziran 2011 fenerbahçe galatasaray basketbol maçı
    ikinci maç: 6 haziran 2011 fenerbahçe galatasaray basketbol maçı
    üçüncü maç: 9 haziran 2011 galatasaray fenerbahçe basketbol maçı
    dördüncü maç: 11 haziran 2011 galatasaray fenerbahçe basketbol maçı
    cuma: 17 haziran 2011 galatasaray fenerbahçe basketbol maçı
App Store'dan indirin Google Play'den alın