• 44
    e artık ufak ufak yola çıkalım değil mi?

    zeytinburnu, metro-tramvay-metrobüs-otobüs gibi 4 büyük toplu taşıma güzergahının kesiştiği ender noktalardan biri istanbul'da. bu dört ulaşım alternatifinden herhangi birini kullanıp zeytinburnu durağında inince minibüsle geçebilirsiniz. bu arada minibüs de indiğiniz durakta görüş mesafesinde olacaktır. vay ben minibüs bulamadım dememek için sormanız yeter. adamın biri ''ahan da şurada'' diyerek gösterir.

    şimdi araçla gelecekler için yol alternatifleri. malum aranızda zengin var, burjuva var, biz bildiğin amerikan bezi ile bezlenirken altına ultra prima bağlatan var onlar için de ayrı yol tarifi geliyor;

    - e-5'ten geleceksen cevizlibağ girişiğnde (eski postane binasını görür görmez ki kendisi mavidir) vitesi 3 ten 2 ye alacaksın canım kardeşim. bir sağa sinyal verip direkt olarak tozkoparan zeytinburnu tabelasına kendini iteleyeceksin. sonra zeytinburnu sapağından girer girmez sahilyolu tabelası seni hıfzısıhha'nın arkasından sahilyoluna atacak.

    her dersen ki; toka senin yol bilgine sokayım o zaman hafiften trafik çekeceksin;

    - e5 ten gelirken köprüyü geçer geçmez edirnekapı-rami tabelası var. sağa gidersen kanal 7 ana binasına sola gidersen edirnekapı mezarlığına giden yokuşa çıkarsın. sen mezarlık yokuşuna gir baba. zaten küllü nefsün zaikatül mevt** oradan girince sağında halk ekmek üretim merkezini gördün mü doğru yoldasın demek. o yolu bırakma. o yol seni çıkarır.

    bana alternatifle gel lan anten, diyorsanız;

    - sahilyolundan baya bi git. dericileri görcen sağda. denize nazır. satsan 5 milyon dolardan aşağı full bina yok. kızılay kan merkezi var. veliefendi hipodromuna gelmeden sağdan kaykılacaksın. solunda toyota, sağında 58. bakım onarım merkezi komutanlığı veya 48. mekanize piyade tugay komutanlığı var ismini hatırlamıyorum ama tank görün mü bil ki 50 metre sonra göbekten sola döneceksin. göbekten sola yardırınca abdi ipekçi sola kalacak ama sen önüne gelebilmek için ışıklara dek gitme. hemen soldan küçük bir yarık var, oraya bir satırbaşı çek (sinyalleri unutmayalım nolur bak) soldan yardır 10 metre gitmeden otopark yazısı nal gibi.

    he sen diyosun ki, kanka çok yanlış gelmişim ben, kulağımı tersten tuttur;

    - o zaman şöyle yapıyoruz baba, bir şekilde saraçhane trafiğine mi kaldın? hemen fatih'e gir. aralardan derelerden vatan caddesine in. topkapı-ulubatlı metro istasyonu önünden mezarlıklar müdürlüğüne çıkan yol var. o yola girmen için 50 metre önceden yanyola girmen gerek. yanlyola girince mezalıklar müdürlüğüne doğru çık. tam önünden ''u'' dönüşü yap. dümdüz git. abdi ipekçi'ye çıkan yol kalabalık mı? hemen gasilhane tabelasından sağa gir. ikinci soldan aşşağı yuvarlan. girilmez tabelasını görünce bi etrafına bak, araba yoksa hemen 4 lüleri yakıp gir o yola. ışıklardan zaten fazla araba gelmiyor bu da demektir ki; toka kardeşin sana 3 tane kırmızı ışık atlattı.

    ulan sırf bu yol tariflerine gelmiyorsan zaten gelme. hadi babacım ben kaçar. ''tokacım bu kadar anlattın ama sen nereden gidicen?'' derseniz eğer. saraçhaneden 70ky otobüsüne bineceğim** yenikapı ışıkta ineceğim ve bir başka sahilyolundan geçen otobüse binip topkapıya sapan yoldaki suraların önünde ineceğim. ki kendisi transit yolun florya istikametindeki son kesişim noktasıdır. sonra 250 metre yürüyeceğim. bu bel ağrısı devam ederse eğer taksiye de binebilirim oradan. ama sahilden boş taksi zor. neyse kısmet bakalım. hadi bekletmeyin siz de gelin. bench arkasındayız biz. 20+ kişi falan olacağız.

    not: gelecekseniz kırmızı giymeye özen gösterin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın