resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 3512
    arda turan üzerinden vurulan teknik direktörümüz.

    tabiki 4-4-2 oynamamız lazım. biz fenerbahçeyiz çünkü. avrupa bizim neyimize? türkiye ligini kazan yeter o sana. taraftarın bu kadar ezik olmuşken, ananmızın ligini kazanmamız yeter. modern futbol neyimize? süper über ligimizde şampiyon olalım. şampiyonlar liginde 1 ya da üç puan alıp, dönelim. avrupa'nın orta sıra takımları şamar oğlanı yapsın. ikinci sınıf takımları da bizim için büyük rakip olsun. mantığımız bu ya hani. uefa'da sikko bi takıma elenelim. ama 4-4-2 oynayalım. çünkü ligimizde şampiyon olmamız lazım ya hani her şeyin güllük gülistanlık olacağı...

    bırak arkadaş anlama sen. sen kendi küçük dünyanda kal. ondan sonra metalist kharkiv diye bi takım gelsin. iki pas yapama o takıma karşı. dinamo kiev gelsin üçüncü sınıf oyuncularla sana 3-4 atsın gitsin sadece temel futbol bilgisiyle. 4-3-3 gibi futbol zekası gerektiren sistemler bizim neyimize?

    rijkaard'ın bana göre tek suçu, geçen yıl takımdan galatasaray formasının ağırlığını taşıyamayanlar ayrılacak sözünden sonra, kimsenin gönderilmemesi ve de üstüne yeteneksiz adamların takıma doldurulmasına laf etmemesidir. şu adamlar kendisine sorulmadan alındıktan sonra, çıkıp resti çekseydi, bugün rijkaard mircea lucescu,fatih terim gibi bir efsane olurdu.

    şu 85-00 yılları arasındaki başarılarımız hep jupp derwall sayesinde denir ya. açın okuyun onun başlığını kaçıncı senesinde şampiyon olmuş, ilk senesinde ne yapmış?
App Store'dan indirin Google Play'den alın