• 78
    trt spor'un arda turan'la ilgili haber rezaletine, ''habercilik başarısı'' ve ''devlet kanalı olduğu için bu tür haberleri yayınlamaması bekleniyor ama bbc de yeri geldiğinde yayınlıyor'' gibi açıklamalar getirmeye çalışmış trt çalışanı.

    bana tek bir örnek göstersin. tek bir örnek! kamuoyunu kesinlikle ilgilendirmeyen ve genç bir adamın arkadaş ortamında yaptığı konuşmaları ipe sapa gelmez ''yorumlarla'' dramatikleştirerek olayı çok vahimmiş gibi göstermek, bbc'nin hangi yayın ilkesiyle bağdaşıyormuş? bbc'nin, davet ettiği konukların yorumları dışında, kendi yorumlarıyla süslediği tek bir haber göstersin.

    bu güne kadar bbc'nin yaşadığı en büyük skandal, ırak savaşıyla ilgili yaptığı bir haberin kaynağını saklayamaması ve hükümetin danışmanlarından biri olan haber kaynağının (david kelly) intiharına sebep olmalarıydı. bu skandal sonucunda bbc'nin genel müdürü dahil, pek çok kişi işinden oldu. bir devlet kanalı olan bbc, savaşın haksız sebeplere dayandırıldığını açıkça ortaya koyan ve hükümetin neredeyse ayağını kaydırabilecek bir habere imza atabildi. bu haberi yapmaktan çekinmediler, çünkü bu koskoca bir savaşı, kamuoyunu, dünya'yı ilgilendiren çok ciddi bir konuydu.

    işte trt'yle kıyasladığın bbc bu sevgili okay karacan. trt'nin yayın ilkelerini falan tartışmayalım bunun üzerine. arda'nın söz konusu görüntülerinin yayınlanması suç unsuru taşır mı, taşımaz mı, hukukçular bilir. ancak bana gayet adaletsiz ve ahlaksız geldi bu eylem. kendinizi dünya'nın en büyük yayın kuruluşuyla kıyaslamayın savunacaksanız da... daha da küçülüyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın