• 124
    maç gs tv ve fb tv'den yayınlanacaktı ve bilindiği gibi fb tv şifresiz, gs tv ise şifreli yayın yapıyor. bir kaç kişiyle beraber tepkimi dile getirdim ben de, galatasaray taraftarının bu maçı fb tv'den izlemeye mahkum edilmesi hem ayıp, hem de yazıktır. nitekim maçın başlamasına saatler kala galatasaraysk twitter'dan 'kod' paylaştı internet üzerinden izleyebilmemiz için. yapılması gereken de buydu.

    neyse, maç başladı. fena da başlamadık maça. son çeyreğe kadar hep kafa kafaya gitti maç fakat hücumda neredeyse tüm yük yabancı oyuncuların üzerindeydi. özellikle de fowles'ın. zaten maç boyunca yerlilerden sadece 2 kişi sayı bulabildi, 4 sayı işıl'dan, 4 sayı da bahar'dan. kalan sayılar hodges, augustus, fowles ve tamika'dan geldi. takım oyunu ve mücadele, ilk 2 maçtaki gibi olmayınca da, özellikle de son çeyrekte, fenerbahçe maçı kazanmasını bildi.

    kötü başlamadığım maçta, yerli-yabancı performanslarının arasindaki büyük fark ile mağlup olduk denilebilir. dediğim gibi, önceki maçlardaki iştahı da görmedim ben bu maçta. zaman zaman güzel sinyaller verildi fakat çok kısa sürelerde bizdeydi momentum. özellikle matovic ve horakova çok kritik zamanlarda, çok önemli katkılar verdi fenerbahçe'ye. bu arada horakova, fenerbahçe kadın basketbol takımının mrsic'i resmen.

    2 maçta da hakem dedik, evet, yine hakem. maçı izlemeyenler için hep hakem bahanesine sığınılmış gibi gözüküyor belki dışarıdan fakat işin aslı öyle değil. en basitinden, ufak bir istatistik yardımcı olacaktır aslında bize. fenerbahçe'nin, bu 3 maçta kullandığı serbest atış sayısı: 62. galatasaray'ın ise: 33. gerçi daha ilk maçtan belliydi hakem yönetimlerinin seriye damga vuracağı.

    ayrıca maçın hakemi için zamanında efes taraftarının şöyle bir pankart açmışlığı var;

    yarın serideki 4. maç oynanacak. muhtemelen yine geride kalan 3 maçta olduğu gibi hakem yönetimi olacak. fakat bu maç alınmalı. aslında fenerbahçe için olduğu kadar, bizim için de şampiyonluk maçı. seri 2-2 olduğu taktirde, ipekçi'den çıkamazlar..

    inanın, sarayın sultanları..
    şampiyonluk geliyor!..

    http://jaimelesport.blogspot.com/...-galatasaray-mp.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın