• 22
    --- alıntı ---

    taraftar temsilcileri

    madde 10- spor kulüpleri, taraftarları arasından yeterli sayıda taraftar temsilcisi belirleyerek, bu kişilerin açık kimliklerini, adres ve adlî sicil bilgilerini spor kulübünün bulunduğu yerdeki il veya ilçe emniyet müdürlüklerine bildirir.

    belirlenen kişiler, haklarında yürütülecek soruşturma sonucunda, bu görevi yerine getirmeye engelleri bulunmamaları halinde, en büyük mülkî idare amiri tarafından taraftar temsilcisi olarak seçilir ve ilgili yerin il veya ilçe emniyet müdürlüklerine bildirilir. taraftar temsilcileri, müsabaka öncesinden müsabakanın sonuçlanmasına kadar sorumlu bulundukları seyir alanında her türlü silâh, kesici veya delici alet, sis bombası, ses bombası veya maytap gibi patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeler ile taş, metal gibi fırlatılabilecek veya yaralayıcı nitelikte sert cisim veya tehlike arz edebilecek diğer maddeler ile alkollü içecekler ve çevreyi kirletecek nitelikte konfeti ve benzeri cisimlerin kullanılmasının, ferdi veya toplu olarak, rakip takım ile taraftarlarını söz veya hareketlerle aşağılayıcı veya tahrik edici nitelikte hakaret ve sövme, kötü söz veya sloganla çirkin tezahüratta bulunulmasının engellenmesine yönelik önlemlerin uygulanmasında güvenlik güçlerine yardımcı olur.

    --- alıntı ---

    yukarıdaki madde onaylanmış yasadan alınmıştır. maddenin açıklaması; taraftar temsilciliği adı altında ispiyoncu ajan belirlemektir. bu ajanlar kulüpler tarafından belirlenecek, polis ve valilik tarafından kabul gördüğü taktirde, müsabakalarda, maçın başlamasından bitimine kadar emniyet güçleriyle irtibatta olacak ve çervelerindeki olup biteni direk aktaracaklardır. çözüm bu mu ? (u: zaten bilindiği üzere tüm müsabakalarda sivil polisler taraftarın arasındalardır. artık bu işi kulüp ve taraftara bırakılmıştır. )
App Store'dan indirin Google Play'den alın