• 30
    net puanın hesaplanmasında kullanılacak olan okul puanı-lys-ygs üçlemesinin en önemsizi ile başbaşa kalacak olan yazarlarımız.
    ygs sınavı birinci bölüm konularını kapsadığından yukarıda saydığım üçlünün en önemsizi durumunda. yüzde 40 hesaplanıyor deniyor fakat bence bu daha düşük. örnek vermek gerekirse ben geçen sene girdiğimde dersanede en yakın rakibime 40 puan fark atmıştım ygs'de. o rakibim lys de benden biraz düşük yaptı, nerdeyse netlerimiz aynıydı fakat okul puanıyla benim 10 puan üzerime fırladı. düşünebiliyor musunuz, bir puana kaç kişi girerken 10 puan fark yedim bi anda. bunun nedeni benim okul puanımın çok düşük olmasının yanında, okul puanının hiçbir kesintiye uğramadan (ygs gibi yüzde 40 lys gibi yüzde 60 falan etkilemiyor, ne kadar geliyorsa hesaplanan ham puana o kadar ekleniyor) puana yansıması. benim okul puanım vasat altı idi. ( yeni sistemle 75 üzerinden 50 puan) sınavda 3000. olmama rağmen okul puanımdan ötürü 6500 lere kadar geriledim.

    şimdi dediğim gibi bu sınav önünüzdeki sürecin en önemsiz sınavı. okul puanı iyi ve orta olanlar kötü geçse bile üzülmesin, 390-410 arasında bir puan yapsanız bile lys de güzel bir sonuçla ilk 750-5000 arasına girebiliyorsunuz. sakin olun ve atraksiyonlara kalkışmayın. denemelere nasıl giriyorsanız, denemelerde nasıl bir yöntem izliyorsanız sınavda aynısını uygulayın. ne eksik ne fazla. dua mı ediyordun denemeden önce, yarın da et, şeker mi çiğniyodun, yarın da çiğne. bilincinin yarınki sınavı çok özel bir yere getirmesine izin verme. ilk birkaç dakika soruları anlayamama olayı meselesini biliyorsunuz. hani ben sakin biri olduğumdan bana hiç olmadı ama, eğer böyle bir şey olursa kitapçığı kapatıp bir dakika sıraya yatın. sonra tekrar devam edin, kesinlikle işe yarıyor.

    bir de geçen sene beni çok fazla motive eden mert insanının (bkz: #357298) nolu entrisini okuyun. fatih terim tarzı motivasyonla son darbeyi vurun.

    göreyim benim aslanlarımı! allah yardımcınız olsun!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın