• 1489
    son on yıldır, hiçbirşey istediği gibi gitmeyen taraftardır. aradaki iki efsane şampiyonlukta bile birşeyler rahatsız etmiştir. bunları haketmeyen taraftardır. en yüce taraftardır.

    herşeyi denmiştir. herşeyi değiştirmiştir durumun düzelmesi için. futbolcunun formaya yakışmadığını görmüştür, göndermiştir, futbolcu istemiştir getirtmiştir, yönetimden memnun değildir, yönetimler değişmiştir, teknik kadroyu yetersiz bulmuş tepkisini koymuş değiştirmiştir, kaptanları değiştirmiştir, sağlık ekibinin iyi çalışmadığını görmüştür değiştirmiştir.

    hiçbiri fayda etmemiştir. hiçbiri. herşey daha kötüye gitmiştir. çözüm olmamıştır.

    demek ki sorun başka bir yerde.

    yönetim gider.
    futbolcu gider.
    futbolcu gelir.
    teknik ekip gider.
    sağlık ekibi gider.
    kaptan değişir.
    stad değişir.

    bir düşünün bakalım bu kadar değişiklik içinde sabit kalan nedir bu kadar zamanda? sabit kalan şey sorun demek ki, bu gelip gidenlerin bir fonksiyonu yok. düşünün düşünün. çok net, kabak gibi duruyor. her maç bağırıyoruz hata bunu. düşünün. bulamadınız mı? bakın o zaman ne diye bağırıyoruz?

    "herkes gider biz kalırız, biz galatasaraylıyız"

    sabit olan taraftar. son on yılı baz aldığımızda, sabit kalanın ne tür bir taraftar olduğunu, kendilerine ne isim koyduklarını cümle alem biliyor. ben artık o ismi zikretmekten tiksiniyorum. yazmıyorum buraya.

    taraftarsız takım şampiyon olmaz arkadaşım. kadro ne olursa olsun. zamanında istanbulspor örneğini yaşadık. ne kadar yıldız varsa aldı cem uzan. bir halta yaramadı. ama ufacık bir şehir, trabzon, şampiyon da oldu, kök de söktürdü.

    taraftar deyince anladığın "kombine, lisanslı ürün almak" ise o da değil. taraftar dediğin, takımı sahada yalnız hissettirmeyecek, oyuna direk etki edecek taraftardan bahsediyorum. kendi şovunu yapan ezik sürüsünden değil.

    sahadaki takım, emin değil tribündeki sürünün kendisinin her zaman arkasında olduğundan. adamlar yalnız arkadaşım. bu zaman zarfında takımdan gelmiş geçmiş, 3 haneli rakamlara tekabül eden adamların tamamını dönem dönem ruhsuzlukla suçladık. bir tane bile ruhu olan adam gelmedi mi lan bu arada?

    önce sen adam gibi taraftar ol o zaman. (bu lafın içine kendim de giriyorum) sen sahadaki takıma "galatasaray" ı ver. sonra birşey bekle.

    sorun çok açık. çok belli. taraftarı (şu an için, taraftarlık kalitesi açısından bakarsan) beş para etmeyen bir takımın sahada adam gibi durmasını bekleyemezsin.

    gerçekler bazen çok acı değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın