resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2102
    hakkında sürekli aynı şeyler yazılıyor.
    öncelikle belirtmek gerekir ki, birisi hakkında bir fikrin olabilir, bunları yazarken kim olduğuna dikkat etmek gerekir ama. adamına göre muamele yapmak gerekir. adalet herkese eşit davranmak değil, hak edene hak ettiği şekilde davranmaktır çünkü.
    bu yüzden hagi'yi eleştirmeye hakkın var ama onu aşağılamaya yok. kim olursan ol.
    enteresan fikirler var sözlükte. mesela misimoviç'i bosna ile romanyanın maçı var diye kadro dışı bıraktığını, hagi'nin romen milliyetçisi olduğunu oldukça ikna edici şekilde anlatanlar oldu. ikna edici şekilde yazılması doğru olduğunu göstermez.
    ben yazıları okuyunca dedim ki, ulan iyi ki türk milli takımı ile romanya aynı grupta değilmiş ha. yoksa ne yapardık düşünsenize. arda'yı sakatlayan, balta'nın form tutmasına izin vermeyen, servet'i kazmanın teki yapan, sabri'yi yerinde oynatmayarak milli takımı baltalayan adam olacaktı hagi. çok şükür aynı grupta değiliz romanya ile.

    yazılanlar doğrudur, hagi büyük galatasaray efsanelerinden biridir. uefa kupasının alınmasında, süper kupanın alınmasında, o dönemdeki bir çok futbolcunun gelişmesinde katkısı vardır. galatasaray durdukça kuşaktan kuşağa hakan şükür gibi, bülent korkmaz gibi hem futbolculuğuyla hem de yenilgiye isyanıyla örnek gösterilecektir. bunları inkar eden taş olur zaten.
    ben bu ergendi, gençti konularına girmeyeceğim, yaş itibariyle. öyle atarlı, giderli şeyler de yazmam, bilen bilir.

    hagi teknik direktör müdür, beni burası ilgilendiriyor bugünlerde. kimse işin burasına çok da değinmiyor hagi'yi savunurken sanki. maç yazılarında yazıyorum ama buraya da yazmak gerekti. eleştiriler şöyle; sabri'yi ve neill'i yerleri olmayan orta saha oynatması, sağ bekte serkan'ı kullanması, orta sahada yekta'yı oynatmaması, cana'yı stoperde kullanması, sol bekte insua'yı oynatmaması. başka? sanki bu kadar.
    tek tek bakalım. sabri de neill de daha önce orta saha oynamış adamlar. daha önce yazdık ama bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor elbette, sabri sağ bek olmadan önce galatasaray'da sağ açık, orta sahanın sağı oynadı, ümit milli'de ve paf takımda 10 numara oynuyordu. neill daha önce ön libero oynadı, önceki kulüplerinde. cana stoper oynadı daha önceki kulüplerinde. serkan zaten sağ bek. ne oldu, ali turan ölse de kurtulsak, serkan kurtuluş şans bulsun diyenler vardı. insua konusu da ilginç. çok merak ediyorum bu çocukta ne görüldüğünü, ne gibi meziyetleri olduğunu. hele ki balta değil de çağlar oynarken ve de gayet iyi oynarken. belki en mantıklı yaklaşım yekta'nın yerine sarp'ın oynamasının ve misimoviç'in kadro dışı kalmasının eleştirilmesi. bir hatırlatma yapmam gerek, eğer futbolseverseniz anlarsınız bu örneği. aykut kocaman'a dos santos için "brezilya milli takımının sol beki neden fenerbahçe'de oynamıyor?" diye sorulduğunda. "bunu ona sormanız lazım" dedi. bu ne demek anladınız değil mi, "brezilya'da oynasa da burada çalışmazsa forma giyemez". şu anda fenerbahçe ve dos santos ne durumda görüyor musunuz?

    hagi bunları yaparken hepsini doğru yapıyor demiyorum, doğru anlaşılsın. bunlar hatalı veya eksik de olsa bir mantığı var bunu anlatıyorum. hagi hata yapmıyor mu? elbette yapıyor. bana hata yapmayan hoca söyleyin. rijkaard yapmadı mı? morinho? ferguson? ancelotti? capello? fatih terim? schuster? kim hata yapmayan hoca. yok, olamaz da zaten.
    unutulmaması gereken konulardan biri hagi sezonun ortasında geldi takımın başına. takımın yerlerde sürünen özgüvenini geri getirmek için uğraştı, hala da bunla uğraşıyor. takımın kendi sahasında oynadığı futbolla deplasmandaki arasında bu kadar fark olmasının sebebi özgüven işte.transferleri bile bu yüzden yaptı. takıma taze kan katmak için. mesela zapata'yı aldı. şimdi herkes isyan ediyor. e, aykut'la ufuk'a da isyan vardı.

    takıma kattığı tek şey mücadele. maç sonuna kadar mücadele ediyor takım. ama kalite yok. oyuncuların gücü hala yok. devre arasında bunun için yükleme yapabilirdi ama bu defa da uzun süreli adele sakatlıkları olurdu, hafif geçti orayı. bu yükleme sezon başındaki uzun dönemli ve nispeten sıcak havadaki kamplarda yapılır.
    takımı mücadele ediyor olması bir gelişme, ama sonuçlara bir türlü yansımadı. bu yüzden hagi sürekli arayış içinde. topçuların yeriyle oynuyor falan. yakında dizilişle de oynayacaktır. debeleniyor bu bataklıktan çıkmak için. daha çok batıyor mu, zaman gösterecek.

    eğer bir hocaya şans tanınacaksa, sabredilecekse bu kulüpte en çok hak eden adamlardan biridir hagi. diğer sabredilecek hoca adaylarını tahmin ederseniz sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın