resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2101
    (bkz: 620136)
    ben küfretmedim. çünkü ben yapma serkan! yapma serkan! derken serkan kurtuluş ne kadar çaresizse sahada, ben de o kadar çaresizdim. ben ne kadar üzgünsem, gencecik serkan da o kadar üzgündü. bu işin galatasaraylılık boyutu, bunu herkes anlayamaz.. bu çocuk o dakikaya kadar kaç tane hata yaptı ki hagi onu oyundan çıkarsın? ve bu çocuk o hatayı yapar yapmaz hagi onu oyundan çıkarsa bu adamın resmen futbol hayatının bitişi olmaz mıydı? bekledi hagi, hatadır yapılır dedi. dünyada kaç teknik direktör gördünüz oyuncusu 1 hata yapar yapmaz onu oyundan çıkaran? ikinci golde zaten çocuğun hatası yoktu. penaltı olmadan önce zaten yekta değiştirilmeyi bekliyordu. o maç zaten gitti, bir de serkan'ı çıkarıp onun psikolojisini neden alt üst etsin hagi? göreceksiniz bir süre serkan'ı dinlendirecek ve gerekli teknik, taktik, psikolojik desteği verip yine takıma ısındırmaya çalışacak. hagi'nin görevi de bu zaten.

    ama hagi geldiğinden beri elindeki kadronun hazır olma durumuna göre sürekli birşeyler deniyor. çünkü takım gerçekten berbat haldeydi takımın başına geçtiğinde ve hagi geldiğinde takımı ne kadar tanısa bile kimin ne yapabileceğini antrenmanlardaki performanslarına göre ve sahip olduğu bilgi çerçevesinde düşünüp buna göre kadrolar çıkardı, buna göre taktikler belirledi.

    cana'dan daha teknik olan neill'i orta sahaya çekti defalarca hakan baltayı bu bölgede denedikten sonra. defansif özellikleri çok iyi olan cana'yı da defansa çekti. orta sahaya sabri'yi alıp onun dinamizminden , hızından ve çok iyi olmasa da tekniğinden faydalanmak istedi. çok ta haksız olmadığını eskişehirspor maçındaki sezonun en iyi oyunuyla gördük zaten. hagi bu ülkedeki bir çok kişiden daha iyi biliyor futbolu ve teknik direktörlüğü bu bir tarafa, bu denemeler bence da mantıklı denemelerdi. zamanla elbette hagi de bazı doğruları görecek, ve bazı kendi doğrularını da herkesin gözüne soka soka kabullendirecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın