• 3117
    resmi rakamlarında ortaya koyduğu üzere tarihinin en felaket sezonunu yaşatan,bu sezonun böyle olacağı daha sezon başında belli olan taraftarını kanser eden futbol takımı. sorunun kaynağı aslında açık seçik önümüzde duruyor. galatasaray futbol takımı mental olarak bitmiş durumdadır. 2007-2008 şampiyonluğunu kazanan takımın ilk 11 oyuncusundan 6 tanesi hala kadroda olmasına rağmen,bununla beraber lucas neill milan baros,harry kewell gibi üst düzey emmanuel culio gibi tam bir işçi yabancısına sahip olmasına rağmen süper ligde 11. sırada olmasının başka türlü bir izahı olamaz. zihnen mağlubiyeti kabullenmiş bir takımın teknik anlamda eksikliklerinden ziyade maç kazanamama ve sürekli kaybetme psikolojisinin yerleşmiş olması en tehlikeli unsurlardır.

    ne yazık ki takımımızın üzerine illet gibi yapışan bu huyun atlatılması için seri galibiyetlere ve kazanmaya ihtiyacımız var. şans faktörünün bu sırada bizimle beraber olması lazım. bu takımın kaleci savunma sağ bek orta saha gibi bariz transfer ihtiyaçları var yok demiyorum ama alınacak oyuncular da bu mantelitede bir takıma gelmeleri halinde bu takımın oyuncularına benzerler. öncelikle mental eksikliğimizi gidermeli daha sonra takım omurgasından konuşmaya başlamalıyız. kadro kalitesizliğimize sürekli olarak dem vuruluyor ama süper lig'de mağlup olduğumuz takımlara bir bakalım :

    sivas, bursa (2), manisa, gençlerbirliği, gaziantep, beşiktaş, trabzonspor, karabük, istanbul belediye, ankaragücü.

    bireysel oyuncu kalitesi bakımından galatasaray'ın hangisinden daha kaliteli oyunculara sahip bu takımlar ? tek tek baktığımız zaman belki galatasaraya transfer edilmesi gereken oyuncular var içlerinde ama kadro kalitesi hangisinden daha kötü galatasaray'ın. orta saha oyuncusundan dem vururuz da sivas'ın karabük'ün belediye takımının orta sahasında kimler var.?

    galatasaray'ın en esaslı sorunu kafasının içindeki rakiptir. bir an önce onu yenmemiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın