• 167
    takımın ihtiyacı olan orta saha transferinin yapılmaması,*bugün izlediğimiz sıkıntılı maçın nedenlerinden biridir. maç boyunca oyunun kontrolünü elimizde tutma konusunda çok sıkıntı yaşadık. sabri'nin orta saha olarak oynayamayacağı açık. top tekniği malesef kısıtlı. ama bir sağ bek olarak türkiye şartlarında en iyisi şüphesiz. neyse efendim ilk yarıda malum penaltı verilse belki de maç farka giderdi. ama geçmişi değerlendirip, mazeret üretecek değiliz. iyi oyun oynayamadık ve bunun en büyük nedenlerinen biri de orta sahasızlıktır. haftaya lucas neill'in yokluğunda, lorik cana'yı ön libero olarak görebilirsek sıkıntı çekmeyiz. hagi reis'in inadından vazgeçmesi lazım.oyuncuları değerlendirirsek;

    zapata: iyi oynadı, çıkardığı net gol vardı bugün. galatasaray için üst düzey bir isim olduğunu düşünmüyorum ama eldeki şartlarda en iyisi.

    çağlar: uzun süren sakatlığından sonra oynadığı ilk maçında doğal olarak vasattı. toparlamak kolay değil. fazla üstelememek lazım. ölüsünün hakan balta'dan iyi olduğu bir gerçek.

    servet: maç boyu vasattı. cana arkasını toparlamaktan yoruldu, bariz iki hatası vardı. sezon sonu gitmeli, bunun nedeni de performansı değil. ne olduğunu herkes biliyor.

    cana: maçın sonlarında yaptığı hata dışında, maçın en iyi isimlerinden biriydi. iyiki o hata gol olmadı. böyle oynadığı bir geceye yakışmazdı. skor yazarları gene çarmıha gerecekti onu. havadan,karadan geçit vermedi. buca'nın 0-0 iken skor, dörde iki geldiği atağı kesti tek başına. bunu da göz önüne almak lazım.

    serkan: malesef vasat. galatasaray için yeterli değil.

    lucas neill: tepeden tırnağa kadar futbolcu. ön libero, sol bek, stoper, sağ bek oynar. hakkını verir. reistir. çok iyidi her zamanki gibi.

    sabri: orta saha olarak oynadığı bölümlerde çok kötüydü. normaldir. adam orta saha değil. sağ bek pozisyonuna geçtiği andan itibaren takımı ayağa kaldırdı ve asist öncesi ara pası yaptı golde.

    culio: attığı gol dışında, çok çabaladı, pres yaptı, çok tekme yedi, ayakta kaldı bunlara rağmen. futbolu aklıyla oynayan oyunculara ne kadar muhtaç kaldığımızı bize hatırlattı. tepeden tırnağa kadar futbolcu.

    kazım: maçın en iyisi bugün bence kazım'dı. özellikle sağ beke sabri geçtikten sonra, tam anlamı ile yardırdı.dediğim gibi keita ışığı var bu adamda. daha da iyi olacak.

    stancu: çok çalışkan, çok çabalıyor, kesinlikle daha da parlayacak:

    baros: henüz hazır olmamasına rağmen varlığı yetti reisin. bir veya iki haftaya kalmaz eski formuna dönecektir.

    yekta: oyuna girdiği andan itibaren, olumlu işler yaptı. akıllı bir oyuncu gördüğünü gösterdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın