• 163
    açıkçası bizim için zor bir maç oldu. iç sahadaki maçlarda pek zorlanmıyoruz bu sezon kazanıyoruz bir şekilde o da bu halkanın bir parçası oldu. güzel bir durum aslında. zira yeni stada geçen takımlar adaptasyon sorunu yüzünden performans düşüşü yaşarlar; ama ali sami yen stadyumu'ndan çıktığımız vakit diplere vurmuştuk. bu da yere tekmeyi yere savurup yüzeye çıkıp nefes alma etkisi yarattı biz de. aradığımız heyecanı yeni stadımızda bulduk. en büyük artısı bu oldu zaten bu sezonun bizim için.

    futbola gelecek olursak, galatasaray takım olma gayretinde. olacak da zaten merak etmeyin. sadece oyuncularımızın bu yeni şablonda birbirine alışması gerekiyor ve hagi yeni birşeyler deneyerek sonuca ulaşmaya gayret ediyor. sabri'yi ortasahaya monte etme planı pek tutmadı gibi mesela.

    takımda bu sezonki en büyük sıkıntılardan biri kanat akınlarında ceza sahasını iyi pozisyon alarak dolduramamak oluyor. açıkçası stancu kanattayken ve baros'un olmadığı dönemlerde bu sorunu çözmek pek mümkün gözükmüyor. çünkü yetenekli ayaklar kanatlara deplase olup pozisyonu yaratacak adamlar içe katediyor. olmadı işte. o zaman atamıyorsun golü, hem de kontra yiyorsun tüm çalışman organize olma düşüncen erimiş gitmiş oluyor. galatasaray kaleye yüklenemiyor yeterince bu maçta da bu gözüktü.

    ayrıca oyuncularda müthiş özgüven düşüşü var. en az 4 maçlık bir galibiyet serisine ihtiyacı var bu takımın. bu özgüven futbol oynama isteği sorumluluk alıp birşeyler ortaya koyma dürtüsü gelmedikçe. galatasaray bugün oynadığı gibi rakipten kaçarak oynar. bunu hagi çok iyi biliyor zaten belli. en büyük arzusunun takımı başabaş oynatmak ve rakibe kendini kabul ettirmek olduğu belli. takımdaki en büyük sıkıntı ayağa pas gelmiyor orta sahada. hızlı olmamız gereken hücum organizasyonlarında kanada attığımız tüm paslar alacak oyuncumuzun ayağı yerine ya önüne ya gerisine düşüyor. kaliteli bir ayak şart oraya maalesef.

    savunma bloğundaki sıkıntı aşırı yüksek. lorik cana'nın orada oynaması bence doğru tercih. tabii ki bu bir yorumdur herkes farklı şeyler düşünebilir. lorik cana'nın bugün attığı facia paslara dikkat ettiyseniz, orada oynama sebebini anlarsınız. lucas neill ne kadar maç genelinde etkisiz olsa da gene de pasör özelliği daha iyi. ayrıca rakibi de bozuyor. zaten göbekten atak yemiyoruz farkındaysanız. bu güzel. rakibin elini kolunu sallayarak gol attığı dönemler geride kaldı. fakat bu orta sahamız ve defans göbeği ile olan ilişkinin güzelliğinden. kanatlarımız rezalet. mendy gibi sadece süratten oluşan bir adam az kalsın bizim mağlup olmamıza sebep olacaktı. sağ ve sol kanat fark etmiyor. orayı savunamıyoruz. oyuncuların kaliteli olması şart.

    çağlar birinciye bir parantez açmak istiyorum. adam iyi oyuncu. bir hafta antrenmana çıkıp da böyle performans göstermesi iyiydi. umarız sakatlanmaz tekrardan.

    kazım ilk yarı çok tercih hatası yaptı ikinci yarı oyuna ısınınca takımı oynatmaya başladı. böyle oynaması dileğimiz. topu ayağına aldığında 3 kişiyi tepesine toplayan adamdan korkacaksın. eğer kazım bu katı markajı ekarte etmenin bir yolunu bulursa çok can yakar.

    baros forma girmeye başlamış. böyle görmek çok iyi onu. iki hafta sonra baros fırtınası bence tekrar başlar.

    stancu ise özel bir adam. onu topla buluşturmak şart. takımına zaman kazandırıyor ve olabilecek en güzel tercihi yapıyor. komple bir hücumcu. iyi transfer.

    culio bugün ortalama oyunundan daha etkisizdi ama ikinci yarı açıldı. inisiyatif aldı ve takım oynamaya başladı güzeldi. golünü de attı zaten.

    genel olarak takımda bir inisiyatif sorunu olduğunu gösteren maçlardan biriydi. ama aşacağız bunu güzel günler gelecek. ligi gaziantepi elememizi sağlayacak ciddi hazırlık maçları olarak görmekte fayda var umarım 3 hafta içinde o havaya gireriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın