• 2
    kimilerince saçmalık olarak adlandırılan gerçek.

    bir futbolcu, başarılı olmak ve oynadığı kulüpte kalıcı olmak istiyor ise, başarıya aç bir futbolcu ise kimsenin talimatına veya tavsiyesine gerek duymadan kendisini geliştirir. (gerek kafa olarak gerekse teknik olarak)

    kendisini geliştirmek ne mi demek ?

    bir futbolcu - arda turan - büyük bir kulüpte oynuyor ise ve her defasında kendisinin iyi şut atamadığı belirtiliyor ise bu arkaşımız gerçekten kendisini futbola veriyor ise antrenmanlarda özel olarak şut çalışır. unutulmamalıdır ki, emre belözoğlu'nun frikikleri antrenmanlardan sonra hagi'nin ona özel olarak çalıştırması neticesinde gelişmiştir.

    bir futbolcu, futbolcu oldu diye, tamam oldu, artık kendisine katacak bir şeyi yok anlamına gelmez. aksine her an yeni öğrenebileceği bir şey, çalıştığı hocalardan, birlikte oynadığı oyunculardan kendisine katabileceği yeni şeyler vardır.

    yine, bir futbolcu - sabri sarıoğlu - büyük bir kulüpte oynuyor ise ve her defasında kendisinin iyi orta yapamadığından dem vuruluyor ise bu oyuncu kendisini o takıma ait hissediyor ise, o takıma elinden gelenin daha fazlasını vermek istiyor ise çalışır, ortalarını geliştirir.

    yok, çalışarak bu eksiklerimi kapatıyorum diyosa, afedersin ama beceriksizin önde gidenidir o arkadaş.

    not: yukarıda verdiğim sadece bir örnekten ibaret değildir. gerçek kişi ve kurumlar ile ilgisi vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın