• 193
    dün maçtan sonra değil de sabah sakin kafayla yazmak istedim. biz galatasarayız falan diyoruz, ama maçta beni heyecanlandıran 3 topçu vardı üçü de antepten: cenk, popov ve vagner. tabi galatasarayda da vardı beni heyecanlandıran 3 kişi : balta, sarp ve zapata. isim olarak değil dün akşam sahaya koyduklarına bakarsanız bir maçın yıldızları karşı takımdan, en kötüleri sizin takımdan olursa yenilmek normaldir. aradaki kadro kalite farkı kalmamış gib bir şey artık, cenk, popop, vagner, karcemarskas, zorlasan murat ceylan, olcan, ismael sosa, serdar kurtuluş ,emre güngör. bunların hepsi bizim takımda oynayacak isimler. kadro kalite farkı bu kadar azalmış ve mantalite de değişmişse artık galatasarayın da buna ayak uydurması gerekir.

    maçın 92. dakikasında antep korner kullanıyor ve tolunay hoca yalçını ileri gönderiyor. 20 yaşındaki cenk tosuna gelir gelmez bize karşı forma veriyor. korkmadan üzerimize üzerimize oynuyorlar. adamlar 4 için geliyorlardı ve oyun biraz daha oynansaydı gelebilirdi belki de. ( ofsayt olan golu saymıyorum bile)

    yıllardır yerli kalitesi diyoruz, tamam adamı da buluyoruz ama öyle aptal bir şekilde almıyoruz ki inanılır gibi değil. bu cenk tosun hepinize kapak olsun adnans. hiç bir şey bilmiyorsanız gidin gs scout'u takip edin. adamlar 1 yıl önce "anadan doğma golcü:cenk tosun" diye başlık attılar. fransadan 19 yaşında atilla diye bir sol bekten bahsediyorlar. geçenlerde duydum barcelona da izlemiş atillayı. ama yok yapmayın genç transferler, ordan en az 50.000$ daha kar edersiniz.

    maça gelirsek ilk yarıda çok iyi bir mücadele, sıfır tempo, sıfıra yakın yaratıcılık, sıfıra yakın gol pozisyonu. iyi ki stancu ve cluio gelmiş onlarda gelmese yemin ediyorum biz gol mol atamayız. ilk yarının en kötüleri yekta ve baltaydı. bu baltaya artık ben bir şey demiyorum. 70 milyonun göremediği bir şey var demek ki. hagi'nin teknik direktör olarak eksikleri olduğunu düşünüyorum. ama scout olarak ondan iyisi çok azdır belki de yoktur. onun iyi dediği bir oyuncu iyidir. ama bu baltayı hala nasıl oynatır, neden 90 dakika sahada kalır aklım mantığım almıyor. hayır sabrinin ilk zamanları gibi olsa anlarım, koşuyor basıyor mücadele ediyor falan derim, ama herif gamsız, koşmuyor her pozisyonda popov'dan çalım yedi dün akşam. popovu maçın yıldızı yaptı. buna rağmen nasıl 90 dakikayı tamamladı, bunu hagiden duymak isterim doğrusu.

    ikinci yarı daha iyi başladık ama sonlara doğru adamlar iki klas golle maçı çevirdi. sarp oyuna girdi, girmeseydi ne değişirdi gerçekten bilmiyorum. benim hagiden tek bir isteğim var. önümüzde 15 lig maçı var. bırak hagi bu sarpı, baltayı falan. biz bunları kaç senedir seyrediyoruz ve bunlardan bir bok olmaz. koy gençleri, altyapıdan iki tane çocuk çıkar, maç kaybetsende kimse birşey demez. şimdiye kadar atak yapacak oyuncuların yoktu elinde, şimdi de takımın uyum süreci. 1 ay sonra artık bu takımın atak yapabilen pozisyona giren bir takım olması lazım. ne olur biraz da tempo. mücadele olarak son yılların en iyi galatasarayını izliyoruz, biraz da bu mücadeleye top bizdeyken tempo geldi mi bu iş olur. her daim arkandayız hagi yeter ki cesur ol.
App Store'dan indirin Google Play'den alın