resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1689
    artık futbolcu olmadığı gerçeği anlaşılması gereken 'adamdır'. şahsıyla ilgili her düşünceme bu özelliğini vurgulayarak başlıyorum. bir nevi destur almak yani. bu 'adamlığı' yüzündendir zaten üstüne giydirilmeye çalışılan dokunulmazlık zırhı. evet o hagi'dir, o senin benim hepimizi yıllarca başı dik gezdirmiş, kulübün bayrak kişiliği olmuş hagi'dir. o ki 40 metreden çakar ve yapıcağın(m) eleştiriyi nereye koyacağını şaşırırsın/şaşırırım fakat beyler uyanalım adam futbolu 10 yıl önce bıraktı. o artık "teknik direktör".

    hagi tam anlamıyla yeni doğmuş çocuk veya ilk evlat gibidir. büyüyüşünü seyredersin, şahit olursun ve ona taparsın. her hareketi yaptığı sevimlilikler muhteşem gelmektedir ki öyle olması normaldir. fakat o çocuk büyür. yaşıyla birlikte sorumlulukları huyları da büyür, değişir. yeri gelir okulda kavga eder, dersinden kötü not alır yani sonuçta ufak ya da büyük illa ki bir hata yapar. kabullenmek istemezsin "nasıl yapar hayatta yapmamıştır" dersin konduramazsın. fakat bu hatayı söylemek ne senin evladından nefret ettiğini gösterir, ne o evladın sana önceki yaşattığı gururları unutturur. sadece olayları çocuğun o anki yaşına, büyümüşlüğüne, yaşıyla beraber dertlerinin de büyümüş olması gerçeğine göre değerlendirmek gerekir. sözün özü "çocuğun büyüdüğünü, şartların değiştiğini kabullenmek gerekir."

    futbolcuyken sahanın istediği yerinden, sahanın istediği yerindeki adama paslar veya da mesafe tanımaksızın goller atabilmekteydi. çocuk oyuncağıydı hatta onun için. bu apayrı bir yetenektir. gel gör ki kenarda durup da o pas trafiğini tüm taktiği yönetmek, birilerine şöyle oynayacaksın direktifini verip onu uygula(yama)masını izlemek apayrı bir olaydır. eğer bu futbolcu güruhu da onu uygulayamıyorsa alternatif üretmek zorundasındır çünkü o koltukta oturma amacın odur. diğer türlü zaten yetenekli olduğun mevzuda 40 metreden çakar görevini yaparsın. yedek kulübesinden yönetmek maalesef öyle değil işte.

    hagi bizim taptığımız çocuğumuzdur ve oturduğu teknik direktörlük koltuğunda maalesef kötü performans göstermektedir. bu tezin antisini savunanlar ise hagi iyi bir teknik direktör olduğu için değil, "hagi" olduğu için bu teze karşı durmaktadırlar (diye düşünüyorum). ki bu anti-tezle karşı durmak bile önermedeki haklılığı ortaya koymaktadır. kendisini ispatlaması için önünde aylarca süre, 20'ye yakın da maç vardır. umudum yok ama umarım futbolculuk efsaneliğinin üstüne, teknik direktör efsaneliği apoletini de ekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın