• 2976
    2010-2011 sezonunda bir turlu forvet mevkiinde duzen tutturamamistir. ya elinde hic forveti kalmamis ve baska mevkilerin oyunculari buraya kaydirilmis*** yada ayni anda taraftarin sahada gormek istedigi iki forveti ** olmustur. butun gozler bu mevkinin uzerindeyken * ve * kan aglamaktadir ki, bu problemlerin gundeme bile gelmemesi taraftarin hakli olarak canini sikmaktadir. bu mevkilerden verilecek ilk ornek, hem stoper hem de sol bek oynayabilen yada oynayabildigi dusunulen kesisim kumesi elemani hakan balta'dir. iki sene oncesine kadar sakin sakin isini yapan, her mac en azindan tatmin edici bir futbol ortaya koymaktayken, su anda disarida ictigi sigarasini sahada da tuttururken, kot pantalonunun ceplerine ellerini sokmus sekilde top oynasa daha verimsiz olamazdi heralde. diger taraftan kendisinin kadroda degil alternatifi, yedeginin bile olmamasi baska bir acikli konudur tabii sene basinda transfer edilen caglar birinci'yi saymazsak ki saymasak kimse de sormaz aslinda. galatasaray futbol takimi kadrosuna dahil olmadan once en uzun sakatligi ne kadar surmustur bilemiyorum ancak kadromuzda linderoth ekolunun onemli temsilcilerindendir. evet caglar birinci bu sezon sadece bir iki mac gorunmesiyle linderoth akiminin tek temsilcisi olamamistir cunku bu konuda kendisinden cok daha deneyimli gokhan zan vardir yine galatasaray'in kadrosunda. gokhan zan'da her sene oldugu gibi bu sene basinda butun hazirlik maclarinda oynamis, on elemelerde goz doldurmus ve sonra sezonun geri kalaninda, sahibi oldugu cekirdek fabrikasinin toplantilariyla mesgul olmustur**
    geriye yine sene basinda takima dahil olmus ali turan, servet cetin, lucas neill kalmistir ki ali turan cileden cikaran hatalarini zorla oynatildigi sag bekte gosterip, bu stoper yoklugunda hic stoperde denenmeden gonderilmistir. yani stoper mevkisindeki basarisi yuzunden transfer edilen bir futbolcuyu hic stoperde oynatmadan gonderen yoneticileri, teknik ekibi vardir galatasaray futbol takiminin.
    devre arasina mutakip takimda servet cetin ile lucas neill disinda hem mevkisi stoper olan hem de sakatlik problemi olmayan baska futbolcusu olmayan takimdir ayni zamanda galatasaray futbol takimi ancak yokluktan harry kewell'i bile stoper oynatmis bir takima donusturulmustur galatasaray futbol takimi, bu yuzden on libero lorik cana stoper'de oynayinca kimsenin garibine gitmez.
    peki lorik cana stoper oynuyor da, lorik cana'nin yerine kim oynuyor. sozlukte al birini vur otekilerine desturundan yola cikilarak bam olarak adlandirilan, cok yonlu on liberolari(!) vardir galatasaray futbol takiminin. baris ozbek, ayhan akman ve mustafa sarp uclusunun ayri ayri sebepleri olmakla beraber gosterdikleri performans nihayetinde aynidir ve artik galatasaray taraftari bu uclunun adini yedek kulubesinde bile okuyunca tuyleti diken diken olmaktadir. gel gelelim bu uclu kimi zaman beraber kimi zaman ikili yada tekli varyasyonlarla surekli karsimiza cikmaktadir. butun bu olumsuz gelismeler sirasinda devre arasinda juan emmanuel culio ve yekta kurtulus gibi herkesin begenisini kazanan, iki orta saha mevkiinde futbolcu katilmistir galatasaray futbol takimina. gel gor ki bu oyuncular da, galatasaray'in yokluktan kulturu haline gelmis olan bir futbolcu her mevkide oynamali ilkesinden yola cikarak, takima adapte olamadan 4 degisik mevkiye adapte olmak zorunda birakilmistir. bu noktada tabi ki bir futbolcu birden fazla mevkiide oynamali diye dusunuyorum ben de ancak sirasiyla 4 farkli macta 4 ayri mevki degil demek istenen sey!
    orta saha'nin kanatlarinda ki harry kewell ve arda turan gibi iki onemli yildizindan uzun suredir ayri kalmasi, elano blumer ve zvjezdan misimovic gibi dunya capinda yildizlardan yararlanilamamasi takimin vasat futbolculara ragmen ilerleyebilmesine engel olmustur.***
App Store'dan indirin Google Play'den alın