• 191
    vallahi çözemiyorum şu takımı artık. karman çorman gidiyor her şey. saha da berbattı.

    öncelikle, neill ve kewell. kelimeler kifayetsiz kalıyor bu ikiliye. bu nasıl bir özveridir, iş ahlakıdır. asya şampiyonası daha bir kaç gün önce bitti, ardından apar topar florya'ya gelip antrenmanlara başladılar, bir kaç gün geçti, antep'te ilk 11'de. ellerinden geleni yaptılar maç boyunca. helal olsun size, helal. ne denilebilir ki başka.

    o meşhur orta saha üçlüsünden (ayhan, sarp, barış) hiç birinin olmadığı, rüya ilk 11 resmen. sonunda bunu da gördük diyecekken tam, ikinci yarıda, anlam veremeyeceğim bir şekilde yekta'nın yerine sarp girdi.

    şu sıralar ahım şahım bir futbol beklemek olmaz, en azından mücadele, iştah, hırs olsun diyordum ve bugün vardı bu. istekliydi takım, o pısırıklık, korkaklık yoktu, maçı isteyen, mücadele eden bir takım vardı, özellikle de ilk yarı.son 10-15 dakikadan sonra da piller bitmeye başladı tabi yavaştan. bu arada belirtmek isterim, bu koşan, mücadele eden takım içinde hakan balta istisna, onu takımdan saymıyorum hatta. ne koşuyor, ne mücadele ediyor. sıfıra sıfır, elde var sıfır. etkisiz eleman da değil, negatif eleman. insua'nın yarısı etmez, net. sabri de hala toparlayamadı, o eski sabri'ye dönemedi bir türlü. bekler londra asfaltı'na döndü maç boyunca. hatta stancu geldi kaç pozisyonda sol beke kadar.

    stancu demişken, sanırsın doğuştan galatasaraylı. basmadık yer bırakmadı derler ya hani, harbiden de öyle. kale önüne kadar geldi tehlikeyi önledi, beklere geldi, orta sahaya gelip top aldı, oyunu açtı, mükemmel bir gol attı, savaştı. 4/4'lük oynadı kısacası. çok iş yapacak bu takımda belli.

    4-3-3 dizilişinde oynadı takım, en uçta kewell, sağda kazım, solda (ve sahanın her yerinde) stancu. birlikte oynamamış olmamalarından dolayı bocaladılar biraz haliyle ama yine de çabaladılar bir şeyler yapmak adına. bu üçlünün dizilişinde, stancu ile kewell yer değişse daha iyi olurdu bana kalırsa, kewell daha etkili olurdu sol kanatta ama hagi stancu'nun bu mücadeleci olmasından, çok koşmasından faydalanmak adına stancu'yu orta sahaya daha yakın oynattı, iyi de iş yaptı stancu. zaten şu da bir gerçek ki stancu'yu hagi'den iyi tanıyan da yoktur muhtemelen.

    ama yekta-sarp değişikliği ile, cana'nın stoperde neill'in orta sahada oynaması, bana göre hata.

    ilk yarı pek etkili olamadı yekta ama yine de orta sahada ben de varım diyordu. sarp girdi, bir tek asist yaptığı pozisyonun içinde. iyi güzel de onun dışında balta'ya arkadaşlık etti resmen. boş boş gezindiler öyle.

    neill'in orta sahada, cana'nın ise stoperde oynamasını da anlayamadım. ne gerek var fanteziye, herkes oynasın yerinde. kaldı ki bu saha o kadar çok pas yapmaya müsait bir saha da değil, savaşacaksın bu sahada. hadi mecbur kalındığında stoperde oynuyordu cana, iyi de oynuyordu tamam ama neill gelmiş, oynasın işte herkes yerinde. cana'nın orta sahaya getireceği direnç var bir de.

    culio yine sahanın en iyilerindendi, orta sahanın en iyisiydi. çok yerinde bir transfer oldu culio da stancu gibi. sert, koşuyor, mücadeleci. stancu gibi o da basmadık yer bırakmadı sahada.

    uzun zaman sonra baros'u da izledik ama, pek etkili olamadı, ki bu da çok normal. çok uzun zaman oldu oynamayalı.

    antep'in de hakkını vermek gerekiyor, tolunay kafkas yine taş gibi takım kurmuş. özellikle de cenk tosun çok iyiydi. nasıl transfer edilmemiş bu adam, bu kadar da forvet sıkıntısı olan kadroya, anlamak mümkün değil.

    stancu'nun sarı kartı. ne kadar basit bir sarı karttır arkadaş o öyle. şu kart isteme olayının bir şiddeti falan olmalı, hatta kaldırsınlar şu saçma sapan kuralı. şiddetli itiraz kart olsun, tek kural. bir başka dikkatimi çeken bir olay da, baros'un hafif müdahalesiyle yalçın'ın 360 derece dönmesiydi.

    he bir de, maçtaki tüm kornerleri antep kullandı.

    ne kadar zaman oldu bilmiyorum, takım geriden gelip öne geçmeyi başardı. sonra tekrar geriye düştü gerçi de, yine de, önceki maçlara oranla daha umut vaat etti takım benim gözümde. hakan balta, ayhan, sarp, barış forma giymemeye başladı mı, her şey daha da güzel olur.

    rövanş maçına 1 ay olması avantaj, ligdeki maçların, hazırlık maçından pek de farklı olmadığını düşünürsek takımın iyice oturması için güzel fırsat.

    son olarak, biraz zaman sonra, takım birbirine alışmaya başladıktan sonra iyi bir takım göreceğiz sanki. şu sıralar, bu maçtaki iştahlı, mücadele futbol devam etsin, bir de şu oynamaması gerekenler oynamasın yeter. güzel futbol da gelecektir zamanla..

    http://jaimelesport.blogspot.com/...fresi-gibi-takm.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın