resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 528
    0'dan başlarmışmış. geçin bunları. adamın istediği bu. şampiyonlar ligi'ni kazandığı inter'den neden ayrıldı sanıyorsunuz? çünkü başarı kazanan takımlarda bir sonraki sezon hep sorun olur. başarı gelmez. yenilik gerekir. yenilik uğraş gerektirir. o sıkıntıyı rafa aldı ve kovuldu. mourinho başarısız olacağını bildiği için ayrılıyor. en tepeyi yakalıyor ve sonra bırakıyor. kulübü düşünmüyor, kendisini düşünüyor. 0'dan başlamak değil bu.

    medya oyunları diyorsunuz. o oyunları sadece küçük beyinli insanlar yer. xavi "mourinho bizim için artı motivasyon" diyor. pep guardiola'nın en zaman çıkıp mourinho'nun aforizmalarına cevap verdiğini gördünüz? mourinho bu konuda da başarısız olacağını biliyor. çünkü karşısına aldığı insanlara la masia'da hayat dersi öğretiliyor. barcelona öğretiliyor. alçakgönüllülük öğretiliyor. nerde oyunları? yemezler işte. yemeyecekte.

    bir de şunu unutmayın ki barcelona jenerasyon yakalamadı. barcelona johan cruijff'ün la masia'yı inşa etmesinden beri bir jenerasyon değil. yıllarca devam etmiş bir süregelmişlik, bir felsefe. jenerasyon dediğin şey türkiye'de olur. arada bir iki topçu çıkar. eğitimi zayıftır. kala kalır öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın