resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 525
    mourinho 0'dan başlamıştır. dibi de zirveyi de görmüş bir adamdır.

    altın jenerasyon yakalamış bir barcelona ligde 7 puan önde diye kimse haksızlık etmeye kalkmasın, daha geçen yıl inter'le avrupa'nın en büyük kupasını alan ve halen son şampiyon olan adamdır mourinho. dünya kupası düzenlenen bir yılda, oyların %35'ini alarak fifa tarafından bir kulüp takımında gösterdiği başarı sonucu "yılın teknik direktörü" seçilen bir adamdan bashediyoruz.

    mourinho'nun yaptığı basit. medya baskısını üzerine çekiyor, futbolcularına daha farklı ve kolay bir ortam sunuyor. futbolcularını basının önüne attığı falan yoktur, elbette eleştirmiştir fakat kimseyi kurban göstermemiştir, bakın bakalım kaç futbolcu mourinho için olumsuz sözler sarfetmiş? bakın efendiliğiyle takdir kazanan guardiola için dahi neler neler dendi, başta ibrahimovic gibi bir yıldız olmak üzere, ama mourinho için bu yok. başlı başına büyük birer ego olan cristiano ronaldo ve hatta az önce sözü geçen ibrahimovic gibi oyuncular en büyük teknik direktör olarak mourinho'yu seçiyor ve büyük saygı gösteriyorlar.

    bugünlerde moda barcelona ama bu hep böyle sürmez. öyle ya da böyle rüzgar tersine dönecek. altyapılar her zaman xavi, messi, iniesta kalitesinde oyuncular yetiştirmiyor. baktığınızda ajax da altyapısıyla avrupayı darmadağın etmişti ama kaç sene sürdü? 2 sene 3 sene... barcelona çok daha büyük, hadi rüzgar 5 sene essin. 7 sene essin. karşılarındaki takım da real madrid sonuçta...

    nitekim kendisi de diyor ki:

    "barcelona, tamamlanmış bir takım. real'de ise kesinlik yok ve devamlılığa dair kuşkular var. son bir kaç yılda bu takım capello, schuster, ramos ve pellegrini'yi gördü şimdi de ben. bu kulüpte istikrara ihtiyaç var."

    porto, chelsea ve inter ile yaptığı gibi...
    real madrid ile de tarih yazacaktır.

    sıkıcı futbol izletiyor diyenlere de gülüyor, bugünkü sevilla maçını da armağan ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın